Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Βόμβα» Η Άγκυρα ζητά την έκδοση των «8» από την Interpol (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Βόμβα» Η Άγκυρα ζητά την έκδοση των «8» από την Interpol (vid)

Χείρα βοηθείας από την την Interpol ζητά η Τουρκία, για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών! Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ανατολή, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους 8, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol κόκκινο δελτίο για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που […]

ΤΟΥΡΚΟΙ-ΑΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.jpg

Χείρα βοηθείας από την την Interpol ζητά η Τουρκία, για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ανατολή, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους 8, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol κόκκινο δελτίο για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, το Anadolu σημειώνει πως η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των Τούρκων αξιωματικών είναι καταπέλτης.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να είχαν συστήσει την ομάδα που θα δολοφονούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ξανά αιχμές για την Ελλάδα αναφορικά με την χορήγηση ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016.

«Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO (γκιουλενιστές)», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές αρχές.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.

«Σήμερα, κάποιες χώρες επιχειρούν επίμονα να προκαλέσουν το χάος. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.

Το ρεπορτάζ μεταδίδει πως εις βάρος των «8» έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο καταπέλτης, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Δημοσίευμα της τουρκικής Sabah στα μέσα Σεπτεμβρίου σημείωνε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν που βρίσκονται οι «8» και πως φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο από 200 άτομα, τα οποία είναι Αμερικανοί πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις