Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταγόνα που «ξεχειλίζει» το ποτήρι: Πεταμένες σαν σκουπίδια, οι προμήθειες για τους πυρόπληκτους στον Δήμο Μαραθώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Σταγόνα που «ξεχειλίζει» το ποτήρι: Πεταμένες σαν σκουπίδια, οι προμήθειες για τους πυρόπληκτους στον Δήμο Μαραθώνα

  Δεν παραιτείται, δεν αναλαμβάνει ευθύνη όμως προκαλεί διαρκώς ο Ηλίας Ψινάκης Η τραγωδία στο Μάτι δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όπως και ο τρόπος με τον οποία τη διαχειρίστηκαν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, είναι ένα από αυτά που απογοήτευσαν πλήρως, εξόργισαν και οδήγησαν πολλούς στο σημείο να ζητούν την προσωπική του κράτηση […]

 

Δεν παραιτείται, δεν αναλαμβάνει ευθύνη όμως προκαλεί διαρκώς ο Ηλίας Ψινάκης

Η τραγωδία στο Μάτι δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όπως και ο τρόπος με τον οποία τη διαχειρίστηκαν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, είναι ένα από αυτά που απογοήτευσαν πλήρως, εξόργισαν και οδήγησαν πολλούς στο σημείο να ζητούν την προσωπική του κράτηση καταθέτοντας μηνύσεις.

Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας αρχίζουν να εγκαταλείπουν το όλο στάχτες Μάτι, οι τοπικοί “άρχοντες” δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Μετά την σοκαριστική είδηση πως δεκάδες πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι, πλήρωναν το φαγητό τους – ενώ ο δήμος Ραφήνας το παρείχε δωρεάν, φωτογραφίες ντροπής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτές, φαίνεται η κακοδιαχείριση από το Δήμο Μαραθώνα του υλικού που προσφέρθηκε στους πυρόπληκτους

Ρούχα, τρόφιμα, συσκευές και άλλα είδη, κούτες με προμήθειες που ήρθαν από το εξωτερικό, που είχαν συγκεντρωθεί, με στόχο να δοθούν αξιοκρατικά σε οικογένειες-θύματα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου πεταμένα όλα σαν σκουπίδια.

Στρώματα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, ανοιγμένες κούτες, αλλά και παλέτες με εμφιαλωμένα νερά, βρίσκονται εκτεθειμένα στο δρόμο  στο Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν την όποια πλαστική συσκευασία και φυσικά να καταστήσουν τα νερά ακατάλληλα προς κατανάλωση. Καθώς το κέντρο δεν δείχνει να φυλάσσεται, καθένας μπορεί να πλησιάσει και να πάρει ό,τι θέλει από τις προμήθειες που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους από τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγέλλοντες επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο για κακοδιαχείριση.

Την έρευνα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος καλείται να εξακριβώσει αν ευσταθούν οι επίμαχες καταγγελίες και εάν έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για κακοδιαχείριση από το Δήμο Μαραθώνα του υλικού που προσφέρθηκε στους πυρόπληκτους δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αναρτήθηκαν από την ιστοσελίδα dimotisnews.gr ( Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής) από ρεπορτάζ την Κυριακή 23/09/2018, και αναδημοσιεύθηκαν και στα social media.

piropliktoi_mati koutia_marathonas piro1 piro2 piro3 piro5

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις