Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θάνατος Ζακ: Ξανά στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης – Δύο δικογραφίες για την υπόθεση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θάνατος Ζακ: Ξανά στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης – Δύο δικογραφίες για την υπόθεση

Η προανάκριση της υπόθεσης του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα.  Το πρώτο αφορούσε την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο νεαρός από τον 73χρονο κοσμηματοπώλη και τον 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου. Η δεύτερη δικογραφία και έρευνα σχετίζεται με τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου και το δρομολόγιο που […]

Η προανάκριση της υπόθεσης του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα. 

Το πρώτο αφορούσε την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο νεαρός από τον 73χρονο κοσμηματοπώλη και τον 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου.

Η δεύτερη δικογραφία και έρευνα σχετίζεται με τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου και το δρομολόγιο που ακολούθησε και φυσικά τι επέφερε τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και εξετάζουν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα, ερευνούν αν ο Ζακ Κωστόπουλος ξεκίνησε ή όχι από άλλο κατάστημα μέχρι να καταλήξει στο κοσμηματοπωλείο.

Σε αυτή την δικογραφία θα συμπεριληφθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 ημέρες και θα αναδείξουν τα αίτια θανάτου.

Στο μεταξύ στο μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του.

Σήμερα ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος έχει συλληφθεί για την εμπλοκή του στον θάνατο του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια την περασμένη Παρασκευή, θα οδηγηθεί ξανά στο ανακριτή.

Σε βάρος του 73χρονου, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Εχθές, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο κοσμηματοπώλης αποχώρησε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή, και τελικώς αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση σήμερα το πρωί στις 10.

Την ερχόμενη Παρασκευή το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει και ο δεύτερος κατηγορούμενος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Πρόκειται επίσης για ιδιοκτήτη καταστήματος της περιοχής της Ομόνοιας, ο οποίος είναι 55 ετών.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο 55χρονος υποστήριξε ότι προσπάθησε να περιορίσει τον Ζακ Κωστόπουλο, «που ήταν σε κατάσταση αμόκ». Όπως ο ίδιος ανέφερε, βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο του 73χρονου φίλου του στη Γλαδστώνος, όταν άκουσε φασαρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις