Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Θέατρο Rex
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Θέατρο Rex

Ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Τίμων ο Αθηναίος», παρουσιάζεται στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», από τις 27 Σεπτεμβρίου. Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. «Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι  πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης Στάθης […]

Ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Τίμων ο Αθηναίος», παρουσιάζεται στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό.

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι  πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός.

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ. ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας.

Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Πανεπιστημίου 48

Τηλ.: 210 3305074 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr

Κρατήσεις συλλόγων: 210 5288178

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 20:30

Κυριακή στις 19:00

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις