Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σιγκαπούρη: Πάνω από το 50% στηρίζει τον νόμο που απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ
ΚΟΣΜΟΣ

Σιγκαπούρη: Πάνω από το 50% στηρίζει τον νόμο που απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ

Πάνω από το 50% των πολιτών στη Σιγκαπούρη στηρίζει τον νόμο που απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία Ipsos σε δείγμα 750 ανθρώπων. Αντίθετοι στον νόμο εμφανίζονται το 12% των Σιγκαπουρέζων, ενώ το 33% δεν έχουν άποψη. Η εταιρεία διενήργησε την έρευνα διαδικτυακά σε δείγμα πολιτών ηλικίας […]

couple_holding_hands

Πάνω από το 50% των πολιτών στη Σιγκαπούρη στηρίζει τον νόμο που απαγορεύει το ομοφυλοφιλικό σεξ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία Ipsos σε δείγμα 750 ανθρώπων.

Αντίθετοι στον νόμο εμφανίζονται το 12% των Σιγκαπουρέζων, ενώ το 33% δεν έχουν άποψη.

Η εταιρεία διενήργησε την έρευνα διαδικτυακά σε δείγμα πολιτών ηλικίας 15 ως 65 ετών και σε διάρκεια τεσσάρων ημερών, στο τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου.

Η συζήτηση για την πιθανότητα κατάργησης του νόμου επανήλθε με αφορμή το παράδειγμα της Ινδίας, η οποία κατάργησε έναν αντίστοιχο νόμο ο οποίος υφίστατο από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Σύμφωνα με το Άρθρο 377Α του Ποινικού Κώδικα της Σιγκαπούρης, ένας άνδρας ο οποίος διαπράττει μια ενέργεια “η οποία προσβάλλει τη δημόσια αιδώ” μαζί με έναν άλλον άνδρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια παρότι σπανίως γίνονται διώξεις.

Ο νόμος δεν ισχύει για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες πάντως.

Μια εκπρόσωπος της Ipsos δήλωσε ότι η δημοσκόπηση δεν παραγγέλθηκε, αλλά διενεργήθηκε για να σηματοδοτήσει την δέκατη επέτειο από την ετήσια παρέλαση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, την Pink Dot, μια διοργάνωση η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους.

Παλαιότερες προσπάθειες ανατροπής της απαγόρευσης απέτυχαν, αλλά ένας προβεβλημένος διπλωμάτης κάλεσε την κοινότητα των ομοφυλόφιλων στη χώρα να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλία για την ανατροπή του, μια ημέρα μετά την αποποινικοποίηση του αντίστοιχου νόμου στην Ινδία με μια δικαστική απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τόμι Κο, ένας βετεράνος διπλωμάτης και δικηγόρος, κάλεσε την κοινότητα των γκέι της Σιγκαπούρης να προχωρήσει σε συλλογική αγωγή και να αμφισβητήσει τον νόμο.

Δείτε ακόμη:

Ινδία: Απόφαση – σταθμός για την ομοφυλοφιλία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις