Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: «Κλείνει ο κύκλος μειώσεων και περικοπών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Κλείνει ο κύκλος μειώσεων και περικοπών»

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, που ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, ο πρωθυπουργός αρχικά καλωσόρισε, ως είθισται, τους νέους και τις νέες υπουργούς που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δήλωσε πως «με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχει κλείσει ο κύκλος της […]

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, που ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, ο πρωθυπουργός αρχικά καλωσόρισε, ως είθισται, τους νέους και τις νέες υπουργούς που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δήλωσε πως «με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης».

Παράλληλα, ως πρώτη του προτεραιότητα έθεσε την ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είπε ακόμη ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η παθογένεια της μαύρης εργασίας. Ακόμη τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση. «Οι μεταρρυθμίσεις κομβικής είναι κομβικής σημασίας για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ως παραδείγματα το κτηματολόγιο, τους Δασικούς Χάρτες αλλά και την γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απόσυρση του σχεδίου νόμου για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις