Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απόσυρση του σχεδίου νόμου για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση του σχεδίου νόμου για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου

Με την πρώτη του ενέργεια στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο νεοορκισθείς υπουργός Μιχάλης Καλογήρου επιλέγει να «αδειάσει» τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή αποσύροντας το σχέδιο νόμου για την διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σε τρία άλλα (Ευελπίδων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής). Μάλιστα ο κ. Καλογήρου απέστειλε σχετική ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με […]

Με την πρώτη του ενέργεια στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο νεοορκισθείς υπουργός Μιχάλης Καλογήρου επιλέγει να «αδειάσει» τον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή αποσύροντας το σχέδιο νόμου για την διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σε τρία άλλα (Ευελπίδων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής).

Μάλιστα ο κ. Καλογήρου απέστειλε σχετική ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία τον ενημερώνει πως αποσύρει το σχέδιο νόμου, προκειμένου να μελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η σχεδιαζόμενη τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου είχε προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους των δικηγόρων, με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να διενεργεί και δημοψήφισμα κατά το οποίο τα μέλη του είχαν ταχθεί με συντριπτική πλειοψηφία κατά της τριχοτόμησης. Ο δε πρόεδρος του ΔΣΑ είχε θέσει στον κ. Κοντονή μία σειρά ερωτημάτων, δίνοντας στοιχεία για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Μάλιστα, ο κ. Βερβεσός είχε εκθέσει και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία αντίθετα με την Ελλάδα, συγχωνεύει τα δικαστήρια της, αντί να τα εξαπλώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δραγασάκης: «Δεν θα έχουμε μειώσεις συντάξεων»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις