Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Spiegel: Οι νεοναζί έρχονται και έχουν σχέδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Οι νεοναζί έρχονται και έχουν σχέδιο

Με την κατακόρυφη άνοδο της ακροδεξιάς ασχολείται το Spiegel, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για Αμερικανούς νεοναζί που σχεδιάζουν να συγκροτήσουν παράρτημα τους στη Γερμανία. Πρόκειται για την νεοναζιστική οργάνωση «Πυρηνική Ταξιαρχία» που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με το γερμανικό όνομα «Atomwaffen» και στόχο να ενεργήσει «με βία ακόμη και με δολοφονίες», όπως γράφει το γερμανικό […]

νεοναζι

Με την κατακόρυφη άνοδο της ακροδεξιάς ασχολείται το Spiegel, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για Αμερικανούς νεοναζί που σχεδιάζουν να συγκροτήσουν παράρτημα τους στη Γερμανία.

Πρόκειται για την νεοναζιστική οργάνωση «Πυρηνική Ταξιαρχία» που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με το γερμανικό όνομα «Atomwaffen» και στόχο να ενεργήσει «με βία ακόμη και με δολοφονίες», όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό. Έγγραφο της οργάνωσης που δημοσιεύει το περιοδικό, αναφέρει πως «θα επαναφέρουμε τους άνδρες που ασκούν βία, τη βία της υψηλότερης δυνατής ποιότητας».

Σύμφωνα με τους New York Times , οι υποστηρικτές της AWD στις ΗΠΑ κατηγορούνται για πέντε δολοφονίες. Τουλάχιστον ένας Γερμανός οπαδός της AWD λέγεται ότι συμμετείχε σε ένα “στρατόπεδο μίσους” στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Spiegel.

Οι NYT γράφουν ότι η AWD είναι από τις πιο βίαιες ομάδες της άκρας δεξιάς , μια αποκεντρωμένη οργάνωση, για την οποία πολλά ακόμα παραμένουν άγνωστα.

«Η Ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα ελπίζει να χρησιμοποιήσει τρομοκρατική βία για να οδηγήσει στην κατάρρευση αυτού που αποκαλούμε “Σύστημα”, την κυβέρνηση και τους θεσμούς που οργανώνουν την κοινωνία. Συγκροτήθηκε σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ, Iron Curve, που σήμερα είναι αδρανές και είναι οργανωμένο σε ξεχωριστούς πυρήνες που περιλαμβάνουν μια χούφτα μέλη».

Το κέντρο για τη φτώχεια (SPLC), μια αμερικανική οργάνωση που παρέχει νομική βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με την προστασία των μειονοτήτων, αναφέρει πως η AWD πιθανότατα συγκροτήθηκε μεταξύ του 2012 και του 2015 στη Φλόριντα.

Μάλιστα παραθέτει δήλωση του Μπράντον Κλιντ Ρασελ, ενός καταδικασθέντος νεοναζί που λέει ότι η ομάδα διοργανώνει στρατιωτική εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα για τα μέλη της. Στόχος τους είναι η αποσταθεροποίηση του κράτους και της κοινωνίας.

Οι ερευνητές διαφωνούν σχετικά με το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα. Ο Κόγκαν Χάνκς, αναλυτής πληροφοριών στο Κέντρο Φτώχειας του Νότου, στην έκθεση του με τίτλο ProPublica, γράφει ότι η Ακροδεξιά αυτή ομάδα είχε περίπου 80 μέλη. Όμως η Κάρλα Χιλ , ερευνήτρια της Anti-Defamation League, δήλωσε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι η AWD έχει πολλά μέλη. Εκτίμησε ότι αποτελείται από 24 έως 36 μέλη που συμμετέχουν ενεργά σε ασκήσεις με όπλα σε στρατόπεδα μίσους που λειτουργεί η ομάδα.

Τον Ιούλιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απάντησε σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η τρομοκρατική οργάνωση AWD δρα στη Γερμανία. Η Die Linke ανέφερε στην ερώτηση της ότι στις αρχές Ιουνίου σε μια ιστοσελίδα στις ΗΠΑ προβλήθηκε βίντεο με τον τίτλο «AWD Germany». Το βίντεο αρχίζει με τις λέξεις “ο Εθνικο-σοσιαλισμός είναι ζωντανός”.

Δείτε ακόμη:

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ για Χίτλερ και Ναζί

«Κουτσουλιά της επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας Χίτλερ και Ναζί»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις