Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Inception»: Ο Μάικλ Κέιν λύνει την απορία όλων για το μυστήριο τέλος
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Inception»: Ο Μάικλ Κέιν λύνει την απορία όλων για το μυστήριο τέλος

Το «Inception» του  Κρίστοφερ Νόλαν είναι μια ταινία που σκέφτεσαι για πολύ καιρό, αφού την δεις. Το «βασανιστικό» τέλος, έδωσε τροφή για σενάρια, όμως κανείς, ποτέ, δεν κατάλαβε τι έγινε στο τέλος. Κόστισε 16 εκατομμύρια δολάρια και την πρώτη εβδομάδα προβολής της έβγαλε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Αμερική. Η σκηνοθεσία του Νόλαν είναι […]

inception-toupie-christopher-nolan

Το «Inception» του  Κρίστοφερ Νόλαν είναι μια ταινία που σκέφτεσαι για πολύ καιρό, αφού την δεις. Το «βασανιστικό» τέλος, έδωσε τροφή για σενάρια, όμως κανείς, ποτέ, δεν κατάλαβε τι έγινε στο τέλος.

Κόστισε 16 εκατομμύρια δολάρια και την πρώτη εβδομάδα προβολής της έβγαλε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Αμερική.

Η σκηνοθεσία του Νόλαν είναι εντυπωσιακή και παρά την χρήση αρκετών ειδικών εφέ, εστιάζει πιο πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι.

Μετά το τέλος της ταινίας πολλοί δεν ήξεραν αν ήταν όνειρο ή πραγματικότητα. Επέστρεψε τελικά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα παιδιά του ή έβλεπε όνειρο;

«Απ΄ όσες ταινίες έχω κάνει ως τώρα, ίσως, είναι η μοναδική με τα περισσότερα ερωτηματικά για τον θεατή» έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης του Inception.

Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας αν η σβούρα πέσει, τότε βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο. Αν όμως συνεχίζει να περιστρέφεται, τότε βρίσκεται σε όνειρο.

Όμως στο τέλος της ταινίας, το πλάνο κόβεται απότομα.

8 χρόνια μετά, ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν ξεκαθαρίζει το τοπίο και δίνει την εξήγηση που όλοι περιμέναμε.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Βρετανού ηθοποιού, οι σκηνές στις οποίες εμφανίζεται ο χαρακτήρας του, ο καθηγητής Stephen Miles, είναι πραγματικότητα» και όχι όνειρο.

«Όταν πήρα το σενάριο, μπερδεύτηκα κάπως. Είπα στον Νόλαν ‘δεν καταλαβαίνω πότε είναι όνειρο και πότε πραγματικότητα’» σημείωσε ο Κέιν. 

«Τότε ο Νόλαν είπε ‘Ε, όταν είσαι εσύ σε μια σκηνή, είναι πραγματικότητα’. Επομένως σημειώστε αυτό: αν είμαι μέσα στην σκηνή, ό,τι συμβαίνει ανήκει στην πραγματικότητα, αν όχι, τότε είναι όνειρο», ξεκαθάρισε ο Βρετανός ηθοποιός.

Και μπορεί ο Κέιν που υποδύεται τον μέντορα του Ντι Κάπριο στην ταινία να απουσιάζει σε αρκετές σκηνές, όμως σε αυτή που έχει σημασία είναι παρών.

Στην τελευταία σκηνή ο Ντι Κάπριο πράγματι τα καταφέρνει να επιστρέψει σπίτι του και στα παιδιά του. Δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα γιατί συναντά τον Μάικλ Κέιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις