Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι νέες κυρώσεις ψυχραίνουν τις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Οι νέες κυρώσεις ψυχραίνουν τις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ

Παράνομες είναι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, βάσει του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Κρεμλίνο. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μέχρι το τέλος Αυγούστου, αφού αποφάνθηκε πως η Μόσχα χρησιμοποίησε έναν νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και […]

Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας

Παράνομες είναι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, βάσει του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Κρεμλίνο.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μέχρι το τέλος Αυγούστου, αφού αποφάνθηκε πως η Μόσχα χρησιμοποίησε έναν νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους πως η αμερικανική κίνηση ήταν «απολύτως μη φιλική», όμως πρόσθεσε πως η Μόσχα συνεχίζει να ελπίζει σε μια βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων.

«Η σύνδεση αυτών των γεγονότων (η δηλητηρίαση στη Βρετανία) είναι για μας απαράδεκτη και περιορισμοί όπως αυτοί που υιοθετήθηκαν νωρίτερα από την αμερικανική πλευρά … είναι απολύτως παράνομοι και δεν ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η ανακοίνωση των αμερικανικών μέτρων έκανε την ισοτιμία του ρουβλίου να πέσει κάποια στιγμή σε χαμηλό δύο ετών και πυροδότησε ευρύτερο ξεπούλημα εξαιτίας φόβων πως η Μόσχα βρίσκεται μέσα σ’ ένα σπιράλ κυρώσεων που δεν θα τελειώσουν ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Λαβρόφ ο εξορκιστής – Στην Ρωσία έχουν χιούμορ (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις