Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΓΔΜ: Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΓΔΜ: Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Με 68 ψήφους υπέρ, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα. Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το ερώτημα θα είναι αυτό που είχε προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ, δηλαδή «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;». Πριν από τη […]

Με 68 ψήφους υπέρ, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το ερώτημα θα είναι αυτό που είχε προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ, δηλαδή «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;».

Πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποχώρησαν, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ.

«Το δημοψήφισμα θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και ζήτησε από την αντιπολίτευση να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν.

«Είναι μία ιστορική απόφαση, όχι μόνο γιατί πρόκειται για δημοψήφισμα, αλλά και επειδή καθορίζει το μέλλον της “Μακεδονίας”», συμπλήρωσε και εξέφρασε βεβαιότητα για την επιτυχία της διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Σκοπιανό: «Ναι» ξανά από την πΓΔΜ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις