Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι θα συμβεί αν τρως μόνο μπανάνες για δύο εβδομάδες; (vid)
ΥΓΕΙΑ

Τι θα συμβεί αν τρως μόνο μπανάνες για δύο εβδομάδες; (vid)

Σύμφωνα με το κανάλι HealthPedia στο Youtube, οι μπανάνες εκτός από το γεγονός ότι είναι απίστευτα θρεπτικές, χάρη στο κάλιο, τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες που περιέχουν, είναι και ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία μας. Το κατακίτρινο φρούτο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αλλά είναι πλούσιο σε κάλιο, κάτι το οποίο το καθιστά εξαιρετικό […]

Σύμφωνα με το κανάλι HealthPedia στο Youtube, οι μπανάνες εκτός από το γεγονός ότι είναι απίστευτα θρεπτικές, χάρη στο κάλιο, τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες που περιέχουν, είναι και ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία μας.

Το κατακίτρινο φρούτο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αλλά είναι πλούσιο σε κάλιο, κάτι το οποίο το καθιστά εξαιρετικό για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά και την πίεση.

Οι καλύτερες τροφές για προβιοτικά

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά με τη δυσκοιλιότητα, ενώ το κάλιο προλαμβάνει μυϊκούς τραυματισμούς εάν το φρούτο καταναλωθεί πριν τη σωματική άσκηση.

ι άγουρες μπανάνες βοηθούν επίσης και με την καούρα, καθώς περιέχουν φυσικά αντιόξινα.

Αναιμία; Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν με την ανεπάρκεια σιδήρου, διεγείροντας τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.

Περιφέρεια μέσης: Πόσα εκατοστά είναι επικίνδυνα;

Οι μπανάνες περιέχουν και τρυπτοφάνη. Το σώμα μας μετατρέπει το αμινοξέο αυτό σε σεροτονίνη, η οποία μάς χαλαρώνει και μάς φτιάχνει τη διάθεση.

Αν και αποτελούν «βόμβα» θρεπτικών συστατικών, η αλήθεια είναι ότι όσο και να τις αγαπάς, το ιδανικό είναι η διατροφή σου να έχει μεγαλύτερη ποικιλία τροφών, ώστε να είσαι σίγουρος ότι καλύπτεις όλες τις ανάγκες του οργανισμού σου σε θρεπτικά συστατικά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, αν τρώτε μπανάνες, και μόνο μπανάνες, για έναν ολόκληρο μήνα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις