Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Αφυδάτωση: Η μεγάλη παγίδα του καλοκαιριού
ΥΓΕΙΑ

Αφυδάτωση: Η μεγάλη παγίδα του καλοκαιριού

Η ανάγκη για σωστή και επαρκή ενυδάτωση, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, γίνεται κάτι παραπάνω από ζωτική γιατί η αφυδάτωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη θερμοπληξία. Η ζέστη επηρεάζει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό, ο οποίος δίνει μάχη για να διατηρήσει σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία του. Το νερό αποτελεί βασικό συστατικό στο ανθρώπινο σώμα και […]

Η ανάγκη για σωστή και επαρκή ενυδάτωση, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, γίνεται κάτι παραπάνω από ζωτική γιατί η αφυδάτωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη θερμοπληξία.

Η ζέστη επηρεάζει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό, ο οποίος δίνει μάχη για να διατηρήσει σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία του.

Το νερό αποτελεί βασικό συστατικό στο ανθρώπινο σώμα και είναι απαραίτητο για την επιβίωση, καθως για να λειτουργεί ομαλά, το σώμα των ενηλίκων πρέπει να αποτελείται σε ποσοστό 50-60% από νερό. Αν τα επίπεδα αυτά μειωθούν, το επακόλουθο είναι η αφυδάτωση.

Η ζάχαρη καταστρέφει το δέρμα μας;

Η αλήθεια είναι πως η αφυδάτωση είναι πιθανότερη σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ωστόσο σε αυτές δεν ανήκουν μόνο οι ηλικιωμένοι και τα μωρά, αλλά και όσοι κάνουν βαριές δουλειές στη ζέστη.

Έχει υπολογιστεί ότι με μία ώρα μέτριας έως σκληρής δουλειάς στη ζέστη μπορεί εύκολα να χάσει κάποιος 700-950 ml νερό από το σώμα του.

Επιτέλους! Υπάρχει λύση για να σταματήσει το ροχαλητό

Αυξημένο κίνδυνος αφυδάτωσης διατρέχουν επίσης οι πάσχοντες από ορισμένα χρόνια νοσήματα (π.χ. αρρύθμιστο διαβήτη, νεφροπάθεια). Το ίδιο και όσοι παίρνουν φάρμακα όπως τα διουρητικά, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την κατάποση.

Ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως μπορεί να αποφύγει την αφυδάτωση πίνοντας νερό κάθε φορά που διψάει. Στην πραγματικότητα, όμως, όταν αναπτυχθεί το αίσθημα της δίψας, ο οργανισμός είναι ήδη αφυδατωμένος.

Για αυτό προσοχή βάλτε στο πρόγραμμα σας το νερό και μην περιμένετε να διψάσετε!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις