Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Επιτέλους! Υπάρχει λύση για να σταματήσει το ροχαλητό
ΥΓΕΙΑ

Επιτέλους! Υπάρχει λύση για να σταματήσει το ροχαλητό

Μια νέα συσκευή από σιλικόνη υπόσχεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ροχαλητό και την υπνική άπνοια. Κατά την εισαγωγή του στο ρουθούνι της μύτης, το σωληνάκι προσαρμόζεται στο άνοιγμα της ρινικής κοιλότητας φθάνοντας στο πίσω μέρος του λαιμού. Το αλκοόλ ενισχύει την αντρική γονιμότητα – Αλλά σε τι ποσότητες; Με τη συσκευή αυτή μπορεί κανείς να […]

Μια νέα συσκευή από σιλικόνη υπόσχεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ροχαλητό και την υπνική άπνοια.

Κατά την εισαγωγή του στο ρουθούνι της μύτης, το σωληνάκι προσαρμόζεται στο άνοιγμα της ρινικής κοιλότητας φθάνοντας στο πίσω μέρος του λαιμού.

Το αλκοόλ ενισχύει την αντρική γονιμότητα – Αλλά σε τι ποσότητες;

Με τη συσκευή αυτή μπορεί κανείς να αναπνέει κανονικά καθώς διατηρεί τον αεραγωγό ανοικτό κατά τη διάρκεια του ύπνου αποτρέποντας την «άπνοια ύπνου», μια κατάσταση που προκαλεί ροχαλητό με σοβαρές παρενέργειες εάν δεν ακολουθηθεί θεραπεία.

Η νέα συσκευή ονομάζεται «Nastent». Είναι ένας σωλήνας διαθέσιμος σε έξι μεγέθη που ταιριάζουν σε κάθε χρήστη.

Πόνος στη μέση – Αυτές οι δύο στάσεις ύπνου θα βοηθήσουν (pics)

Τα αποτελέσματα πιλοτικής μελέτης έδειξαν ότι τα συμπτώματα υπνικής άπνοιας στη διάρκεια του ύπνου μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα τρίτο όταν οι πάσχοντες χρησιμοποίησαν τη συσκευή.

Tη μελέτη διενήργησαν επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οσάκα στην Ιαπωνία σε δείγμα 29 ασθενών οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη συσκευή κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Κεφίρ: Ένας πολύτιμος σύμμαχος

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Sleep» έδειξαν ότι η συσκευή ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Δύο περαιτέρω μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη : η μία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ και η δεύτερη σε τρία νοσοκομεία της Γαλλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις