Αθήνα

°C

Δευτέρα

18

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι 6 τροφές που κάνουν «θαύματα» στο συκώτι
ΥΓΕΙΑ

Οι 6 τροφές που κάνουν «θαύματα» στο συκώτι

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο και το κυριότερο «φίλτρο» του ανθρώπινου σώματος. Σχεδόν όλες οι ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό περνούν από το συκώτι για επεξεργασία. Αν και το συκώτι διαθέτει τους δικούς του εγγενείς μηχανισμούς αποτοξίνωσης και καθαρισμού, ορισμένες τροφές το βοηθούν να κάνει πιο αποτελεσματικά τη «δουλειά» του. Κάπνισμα και πνεύμονες […]

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο και το κυριότερο «φίλτρο» του ανθρώπινου σώματος.

Σχεδόν όλες οι ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό περνούν από το συκώτι για επεξεργασία.

Αν και το συκώτι διαθέτει τους δικούς του εγγενείς μηχανισμούς αποτοξίνωσης και καθαρισμού, ορισμένες τροφές το βοηθούν να κάνει πιο αποτελεσματικά τη «δουλειά» του.

Κάπνισμα και πνεύμονες – Τι θα συμβεί αφότου κόψετε το κάπνισμα

1. Γκρέιπφρουτ: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του συκωτιού ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του.

2. Σκόρδο: Συστατικά του όπως η αλλισίνη, το σελήνιο και οι θειούχες ενώσεις ενεργοποιούν αποτοξινωτικά ένζυμα στο συκώτι.

3. Πράσινο τσάι: Έχει την ιδιότητα να διασπά το λίπος που συσσωρεύεται στο συκώτι.

4. Σταυρανθή λαχανικά: Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι λαχανίδες εξουδετερώνουν βλαβερές τοξίνες στο συκώτι.

Μόνιμο αίσθημα κόπωσης – Οι 4 πιο κοινές αιτίες

5. Λάχανο: Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους καπνιστές, καθώς βοηθά να απομακρυνθούν οι καρκινογόνες νιτροζαμίνες που υπάρχουν στο τσιγάρο.

6. Ντομάτα: Η υψηλή περιεκτικότητά της σε νερό σε συνδυασμό με την αντιοξειδωτική ουσία γλουταθειόνη που παρέχει εξασφαλίζουν σημαντικά αντιοξειδωτικά οφέλη για το συκώτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις