Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / PLUS / Το trick των 60 δευτερολέπτων, που θα αλλάξει την ημέρα σου
PLUS

Το trick των 60 δευτερολέπτων, που θα αλλάξει την ημέρα σου

Μια ολόκληρη ημέρα κι όμως δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα. Έχουμε τόσα πολλά. Δουλειά, δραστηριότητες, παιδιά, σχέσεις, γατιά. Ακόμη και τις μέρες που έχεις ρεπό και λες «θα τα κάνω όλα τότε», τελικά δεν κάνεις τίποτα. Κι όμως δεν είναι ο χρόνος που σου φταίει . Ποιο είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να […]

Μια ολόκληρη ημέρα κι όμως δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα.

Έχουμε τόσα πολλά. Δουλειά, δραστηριότητες, παιδιά, σχέσεις, γατιά. Ακόμη και τις μέρες που έχεις ρεπό και λες «θα τα κάνω όλα τότε», τελικά δεν κάνεις τίποτα. Κι όμως δεν είναι ο χρόνος που σου φταίει .

Ποιο είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να οργανωθείς και να τα προλάβεις όλα;

Μια λίστα!

Κάθε φορά διαγράφεις πράγματα από την to-do list σου και πάλι συσσωρεύονται άλλα τόσα.

Υπάρχει όμως τρόπος να τα καταφέρεις όλα με ένα εύκολο και κυρίως γρήγορο τρικ που σκέφτηκε ο συγγραφέας και ειδικός Gretchen Rubin.

Ονομάζεται νόμος του ενός λεπτού (one-minute rule).

Η όλη ιδέα είναι ότι πριν συγκεντρωθείς στα μεγάλα και δύσκολα πράγματα που πρέπει να φέρεις εις πέρας, καλό είναι να ολοκληρώσεις ότι μπορεί να γίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις ένα ρούχο στο πλυντήριο, να βγάλεις το φαγητό από το ψυγείο ή να σβήσεις μερικά e-mail.

Θα νιώσεις καλύτερα και θα έχεις αρχίσει να τακτοποιείς και θα περιορίζεται το χάος σιγά-σιγά. Θα σου μείνει τόσος χρόνος, που δεν θα το πιστεύεις.

Τα γκάτζετ που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στις διακοπές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις