Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η “τρελή” αντίδραση Ζάεφ όταν λαμβάνει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Η “τρελή” αντίδραση Ζάεφ όταν λαμβάνει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ (vid)

Τη στιγμή που τα Σκόπια λαμβάνουν την επίσημη πρόσκληση της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Ζάεφ δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Ο πρωθυπουργός αγκαλιάζει τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και στη συνέχεια φιλάει το στυλό με το οποίο υπέγραψε! Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και […]

Τη στιγμή που τα Σκόπια λαμβάνουν την επίσημη πρόσκληση της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Ζάεφ δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Ο πρωθυπουργός αγκαλιάζει τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και στη συνέχεια φιλάει το στυλό με το οποίο υπέγραψε!

Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.

Δεν κρατιέται ο Ζάεφ: Είμαι ευτυχισμένος για τη «Μακεδονία» – Πάρτι σε 15 πόλεις!

Ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή και συνεχάρη τον πρωθυπουργό Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.

«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.

Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση που απηύθυναν στη χώρα του, λέγοντας ότι είναι μια «ιστορική απόφαση για τη χώρα μου και τους πολίτες της», μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών.

Ο Ζ.Ζάεφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ που βοήθησαν στο όραμα της πΓΔΜ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να γιορτάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός στις 14 Ιουλίου, σε 15 (!!) πόλεις.

Video: Iefimerida

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις