Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Λύθηκε το μυστήριο με το αεροσκάφος της EgyptAir
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λύθηκε το μυστήριο με το αεροσκάφος της EgyptAir

Λύση στο μυστήριο της πτώσης του αεροσκάφους της  EgyptAir που κόστισε τις ζωές 66 ανθρώπων φαίνεται να έδωσαν Γάλλοι ερευνητές. Η αρμόδια αεροπορική υπηρεσία της Γαλλίας εκτιμά πως μια φωτιά στο πιλοτήριο προκάλεσε τη συντριβή της πτήσης MS804 της EgyptAir, νότια της Ελλάδας, το 2016. Ταϊλάνδη: «Μαμά…» – Τα σπαρακτικά σημειώματα των παιδιών και μία […]

Λύση στο μυστήριο της πτώσης του αεροσκάφους της  EgyptAir που κόστισε τις ζωές 66 ανθρώπων φαίνεται να έδωσαν Γάλλοι ερευνητές.

Η αρμόδια αεροπορική υπηρεσία της Γαλλίας εκτιμά πως μια φωτιά στο πιλοτήριο προκάλεσε τη συντριβή της πτήσης MS804 της EgyptAir, νότια της Ελλάδας, το 2016.

Ταϊλάνδη: «Μαμά…» – Τα σπαρακτικά σημειώματα των παιδιών και μία συγγνώμη (pics)

Η εκτίμηση αυτή, για το αεροπορικό έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των αιγυπτιακών αρχών, που είχαν μιλήσει για ίχνη εκρηκτικών στις σορούς των θυμάτων.

Αρμόδια αεροπορική υπηρεσία της Γαλλίας αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους καταγραφείς πτήσης προκύπτει ότι «ξέσπασε μια φωτιά στο πιλοτήριο, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα, προκαλώντας την απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους».

Πύρινη λαίλαπα: Εγκαταλείπουν τα σπίτια – Ένας νεκρός (pics-vids)

Από την αρχή, οι Γάλλοι ερευνητές έτειναν προς τη μηχανική βλάβη, ως αίτιο της συντριβής, αναφέροντας μάλιστα και υποψίες ότι κινητό τηλέφωνο ή tablet προκάλεσε τη φωτιά. Όμως, η επίσημη έρευνα στην Αίγυπτο απέδωσε σε βόμβα το δυστύχημα.

Πάντως, σύμφωνα με τους Γάλλους, το πλήρωμα συζητούσε για φωτιά στο πιλοτήριο και το αυτόματο σύστημα του αεροσκάφους κατέγραψε καπνό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις