Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ταϊλάνδη: “Μαμά…” – Τα σπαρακτικά σημειώματα των παιδιών και μία συγγνώμη (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: “Μαμά…” – Τα σπαρακτικά σημειώματα των παιδιών και μία συγγνώμη (pics)

  Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, την τύχη των παιδιών που βρίσκονται εγκλωβισμένα 14 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Ο χρόνος πιέζει, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές, ενώ έχει πέσει το επίπεδο του οξυγόνου. Τα σημειώματα των παιδιών, σπαράζουν καρδιές, ενώ ο προπονητής ζητά συγγνώμη από τους γονείς. Πολλά από τα εγκλωβισμένα […]

 

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, την τύχη των παιδιών που βρίσκονται εγκλωβισμένα 14 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Ο χρόνος πιέζει, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές, ενώ έχει πέσει το επίπεδο του οξυγόνου.

Τα σημειώματα των παιδιών, σπαράζουν καρδιές, ενώ ο προπονητής ζητά συγγνώμη από τους γονείς.

Πολλά από τα εγκλωβισμένα παιδιά, από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι, ενώ κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση. Αυτή τη στιγμή, ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται 11 ώρες για να φτάσει στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά και να επιστρέψει.

Ο θάνατος του πρώην δύτη του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού των παιδιών, δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτή η επιχείρηση.

Ο 25χρονος προπονητής Εκαπόλ Τσανταουόνγκ, αλλά και 12 τα παιδιά, έστειλαν σημειώματα στους γονείς, μέσω των δυτών. «Μην ανησυχείτε, είμαστε όλοι δυνατοί», γράφουν τα παιδιά, στα χειρόγραφα σημειώματα.

Η στιγμή που βρήκαν τα παγιδευμένα παιδιά (vid)

Τα σημειώματα, των παιδιών προς τις οικογένειές τους, αποτελούν τις πρώτες δημόσιες αποδείξεις από την Τρίτη ότι βρίσκονται στη ζωή.

Τα σημειώματα των εγκλωβισμένων:

«Τι θέλουμε να πούμε: Τα παιδιά λένε “μην ανησυχείτε”. Είμαστε όλοι δυνατοί. Όταν βγουν έξω, θέλουν να φάνε πολλά πράγματα. Όταν βγουν έξω, θέλουν να πάνε απευθείας στα σπίτια τους. Δάσκαλε, μην μας βάλεις πολλές εργασίες!».

Ταν: «Μαμά και μπαμπά μην ανησυχείτε για εμένα, είμαι εντάξει. Πείτε στον αδελφό μου να είναι έτοιμος να μου φέρει τηγανητό κοτόπουλο. Σας αγαπώ».

Προπονητής: «Προς όλους τους γονείς, τα παιδιά τώρα είναι εντάξει. Υπόσχομαι να τα φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους όσοι ήρθατε να βοηθήσετε. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη από τους γονείς. Γιαγιά, είμαι καλά, είμαι εντάξει. Μην ανησυχείς για εμένα υπερβολικά. Και φρόντισε τον εαυτό σου. Θεία, πες στη γιαγιά να μαγειρέψει νουμπάκ και χοιρινό για μένα. Όταν βγω, θα πάω να φάω. Σας αγαπώ».

Πονγκ: «Σας αγαπώ μαμά και μπαμπά. Μην ανησυχείτε για εμένα. Είμαι ασφαλής. Σας αγαπώ».

Νικ: «Μαμά, μπαμπά, ο Νικ αγαπά τη μαμά, τον μπαμπά και τα αδέλφια του. Αν μπορέσω να βγω, μπαμπά και μπαμπά παρακαλώ φέρτε μου μουκάτα για να φάω».

Μαρκ: «Μαμά, είσαι σπίτι, τι κάνεις; Είμαι καλά. Πες στον δάσκαλό μου…».

Μικ: «Μην ανησυχείτε για εμένα. Μου λείπετε όλοι. Παππού, θείε, θεία, μαμά, μπαμπά, αδέλφια, σας αγαπώ όλους. Είμαι μέσα και χαρούμενος. Οι δύτες με φροντίζουν πολύ καλά. Σας αγαπώ όλους».

Καρέ-καρέ η διαδρομή προς τη σωτηρία (vid)

Ντομ: «Είμαι καλά. Αλλά ο καιρός είναι λίγο κρύος. Όμως μην ανησυχείτε για εμένα. Αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων μου».

Αντούλ: «Τώρα μην ανησυχείτε για εμάς. Μου λείπετε όλοι. Θέλω πραγματικά να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Νάιτ: «Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τη μεγάλη μου αδελφή. Μην ανησυχείτε για εμένα».

Τερν: «Μου λείπε η μαμά, ο μπαμπάς και ο παππούς. Σας αγαπώ μαμά και μπαμπά. Μην ανησυχείτε για εμένα, μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου».

Μπιου: «Μην ανησυχείτε μαμά, μπαμπά. Εξαφανίστηκε για δύο εβδομάδες. Μετά, θα βοηθήσω τη μαμά να πουλήσει πράγματα στο μαγαζί, θα πάω γρήγορα εκεί».

Τι: «Μην ανησυχείτε, είμαι τόσο χαρούμενος».

Οι αρχές προσπάθησαν να εγκαταστήσουν τηλεφωνική σύνδεση με τους εγκλωβισμένους, ξετυλίγοντας χιλιόμετρα καλωδίου μέσα στο σπήλαιο, αλλά αυτή δεν λειτούργησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις