Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι προτάσεις του ΣΕΒ για βιώσιμη ανάπτυξη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για βιώσιμη ανάπτυξη

Το Συμβούλιο του ΣΕΒ διαπίστωσε, όπως παρουσιάστηκε στη γενική συνέλευση, ότι πολλές από τις προτάσεις του για τη βιώσιμη ανάπτυξη για την κυκλική οικονομία υιοθετήθηκαν στην εθνική στρατηγική. Στον αντίποδα, τονίζεται ότι απαιτούνται επιπλέον δράσεις, ώστε να υπάρξουν σύντομα απτά αποτελέσματα. Ως προτεραιότητες αναδείχθηκαν: η επίσπευση των Πράσινων Προμηθειών η χρήση υφισταμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την […]

Το Συμβούλιο του ΣΕΒ διαπίστωσε, όπως παρουσιάστηκε στη γενική συνέλευση, ότι πολλές από τις προτάσεις του για τη βιώσιμη ανάπτυξη για την κυκλική οικονομία υιοθετήθηκαν στην εθνική στρατηγική.

Στον αντίποδα, τονίζεται ότι απαιτούνται επιπλέον δράσεις, ώστε να υπάρξουν σύντομα απτά αποτελέσματα.

Ως προτεραιότητες αναδείχθηκαν:

  • η επίσπευση των Πράσινων Προμηθειών
  • η χρήση υφισταμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας
  • η θέσπιση κοινών προδιαγραφών για δευτερογενή υλικά
  • η πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας

Οι κύριοι άξονες δράσης του Συμβουλίου για την προσεχή διετία περιλαμβάνουν ακόμη την Agenda 2030 του ΟΗΕ, την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Για την Agenda 2030 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, προτεραιότητα είναι η ανταπόκριση στην ανάγκη των επιχειρήσεων για ενημέρωση και εκπαίδευση στην ανάπτυξη της στρατηγικής τους.

Για την κλιματική αλλαγή, προτεραιότητα έχει η ανάδειξη των πιθανών επιπτώσεων της στη χώρα μας και η έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπισή τους.

Για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, παρατηρούνται ξανά μεγάλες καθυστερήσεις, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επενδύσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζα της Ελλάδος: «Καμπανάκι» για τα ανέφικτα πλεονάσματα

Έλεγχοι «νέου τύπου» αποκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις