Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αυγενάκης για Σκοπιανό: «Να μην κυριαρχήσει ο θυμός»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυγενάκης για Σκοπιανό: «Να μην κυριαρχήσει ο θυμός»

Ως «αποδεκτή εθνική υποχώρηση» χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης την αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας». Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σε δηλώσεις του στην εκδήλωση στο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, αν και έστειλε μήνυμα ενότητας. Διαβάστε ακόμα: Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots» «Στις […]

Ως «αποδεκτή εθνική υποχώρηση» χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης την αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σε δηλώσεις του στην εκδήλωση στο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, αν και έστειλε μήνυμα ενότητας.

Διαβάστε ακόμα: Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots»

«Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία».

Και συμπληρώνει: «Η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. 153 υπαίτιοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο θυμός».

«Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ανάγκη για ενότητα. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή. Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού».

Διαβάστε ακόμα: Ρήγας για Γεννηματά: «Η στάση του Πόντιου Πιλάτου ποτέ δεν επιβραβεύτηκε»

«Είστε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με τη χαρακτηριστική συμβολή σας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στη νεότερη Ελλάδα. Η συνεισφορά σας σε ιστορικές περιόδους είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως στους εθνικούς αγώνες, την παιδεία, τον αθλητισμό, τις τέχνες», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις