Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Επ’ αόριστον ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επ’ αόριστον ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ξεκαθαρίζει πως ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά είναι επ’ αόριστον. Ο βουλευτής δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η 31η Δεκεμβρίου 2018, που αναφέρεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή «γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους δημοσιονομικής τάξης». Διαβάστε ακόμα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» – Αναστολή ΦΠΑ στα νησιά υποδοχής προσφύγων […]

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ξεκαθαρίζει πως ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά είναι επ’ αόριστον.

Ο βουλευτής δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η 31η Δεκεμβρίου 2018, που αναφέρεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή «γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους δημοσιονομικής τάξης».

Διαβάστε ακόμα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» – Αναστολή ΦΠΑ στα νησιά υποδοχής προσφύγων (vid)

«Επειδή η υλοποίηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ έχει ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, γι’ αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου», διευκρίνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Και συμπλήρωσε: «Oι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν εκ του Συντάγματος ισχύ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λίγων μηνών), ως τη λήξη της οποίας πρέπει να εισαχθούν στη Βουλή για κύρωση ώστε να γίνουν νόμος του κράτους».

Διαβάστε ακόμα: Στα «δίχτυα» της Εφορίας – Ποιους αφορά ο καλοκαιρινός έλεγχος

«Η επιλογή της νομοθέτησης δια Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε εν προκειμένω, όπως έχει ήδη εξηγηθεί, λόγω της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας της 1ης Ιουλίου» κατέληξε, σημειώνοντας πως «κατά τα λοιπά, ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το μέτρο θα ισχύσει επ’ αόριστον».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις