Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στα «δίχτυα» της Εφορίας – Ποιους αφορά ο καλοκαιρινός έλεγχος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «δίχτυα» της Εφορίας – Ποιους αφορά ο καλοκαιρινός έλεγχος

Ξεκινούν σιγά σιγά οι καλοκαιρινοί έλεγχοι από την Εφορία.  Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής και η επιβολή κυρώσεων και προστίμων σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες στις περιπτώσεις εντοπισμού φορολογικών παραβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το newpost. gr, η αρχή θα γίνει στα νησιά του Αργοσαρωνικού (όπως η Σαλαμίνα, η Αίγινα και η Ύδρα) και χρησιμοποιώντας μεικτά συνεργεία εφοριακών που υπηρετούν […]

Ξεκινούν σιγά σιγά οι καλοκαιρινοί έλεγχοι από την Εφορία. 

Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής και η επιβολή κυρώσεων και προστίμων σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες στις περιπτώσεις εντοπισμού φορολογικών παραβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newpost. gr, η αρχή θα γίνει στα νησιά του Αργοσαρωνικού (όπως η Σαλαμίνα, η Αίγινα και η Ύδρα) και χρησιμοποιώντας μεικτά συνεργεία εφοριακών που υπηρετούν σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να αποφεύγεται η εντοπιότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης στο… τραπέζι

Ποιοι και πώς θα διενεργούν τους ελέγχους

Εκτός από εφοριακούς, οι προληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται και από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα, θα προσποιούνται αρκετές φορές τους πελάτες.

Θα ελέγχουν την έκδοση αποδείξεων, τη νόμιμη χρήση ταμειακής μηχανής και τερματικών POS και την υποβολή περιοδικών δηλώσεων και απόδοσης ΦΠΑ.

Οι έλεγχοι θα εστιαστούν στους κλάδους της εστίασης, της διασκέδασης, της ενοικίασης ομπρελών στις παραλίες, της ενοικίασης δωματίων, αλλά και των γραφείων ενοικίασης δικύκλων και Ι.Χ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις