Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Ρωσία “χτύπησε” – Για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία εκεχειρίας
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία “χτύπησε” – Για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία εκεχειρίας

Για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία εκεχειρίας του 2017, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη «χτύπησαν» θέσεις ανταρτών στη νότια Συρία. Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περίπου 25 αεροπορικές επιδρομές, σε πόλεις που ελέγχουν οι αντάρτες, στην ανατολική επαρχία Ντάρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δύο κέντρα παρακολουθήσεων των κινήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών κατέγραψαν τουλάχιστον 20 βομβαρδισμούς στην […]

Για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία εκεχειρίας του 2017, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη «χτύπησαν» θέσεις ανταρτών στη νότια Συρία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περίπου 25 αεροπορικές επιδρομές, σε πόλεις που ελέγχουν οι αντάρτες, στην ανατολική επαρχία Ντάρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο κέντρα παρακολουθήσεων των κινήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών κατέγραψαν τουλάχιστον 20 βομβαρδισμούς στην Μπούσρα αλ Χαρίρ, νοτιοανατολικά της πόλης Ντάρα, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Μέχρι τώρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν χρήση βαρέως πυροβολικού και ρουκετών στην περιοχή, αλλά όχι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Την Πέμπτη η Ουάσινγκτον επαναδιατύπωσε την απαίτησή της ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η συμφωνία για τη ζώνη αυτή, προειδοποιώντας τον Άσαντ και την σύμμαχό του Ρωσία ότι οι παραβιάσεις θα έχουν «σοβαρές συνέπειες».

Από την Τρίτη, τουλάχιστον 19 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε περιοχές ελέγχου των ανταρτών σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι αποφασισμένος να ανακαταλάβει την περιοχή, που έχει στρατηγική σημασία, και η επίθεση του στρατού κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις