Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μουζάλας για προσφυγικό: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας για προσφυγικό: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι»

Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι. Μιλάμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση όχι για λύση του προβλήματος» επισήμανε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7». Διαβάστε ακόμα: «Βόμβα» Καμμένου για απειλές σε στελέχη των ΑΝΕΛ Και τόνισε: «Δεν υπάρχει εναλλακτική στη διαχείριση του […]

Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι. Μιλάμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση όχι για λύση του προβλήματος» επισήμανε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7».

Διαβάστε ακόμα: «Βόμβα» Καμμένου για απειλές σε στελέχη των ΑΝΕΛ

Και τόνισε: «Δεν υπάρχει εναλλακτική στη διαχείριση του προσφυγικού. Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα θα προκαλούσε αύξηση των ροών. Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει η μεγαλύτερη προσφυγική και μεταναστευτική ροή μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

«Μεταφορά πληθυσμών από δύο ηπείρους, από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη, ιστορικά, δεν έχει ξαναγίνει. Οδήγησε σε όξυνση των ακροδεξιών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρόλο που στην αρχή εφαρμόστηκαν πολιτικές του Διαφωτισμού. Αυτό το κλίμα στην Ευρώπη, κλίμα δεξιάς στροφής, ειδικά ως προς την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, σήμερα κυριαρχεί».

Διαβάστε ακόμα: Τσίπρας για χρέος: «Περιμένουμε και μια απόφαση»

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, υποστήριξε ότι κρατήθηκε μια στάση που πήγαζε από «μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πρόσφυγες και απέναντι στην πατρίδα σου. Δεν υπήρξε εύκολη στιγμή. Με βοήθησε η εμπειρία μου».

Μάλιστα, υποστήριξε πως το «προσφυγικό και το μεταναστευτικό στο τέλος θα σε ταπεινώσει. Η ΕΕ συμμετείχε στους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Γιατί λέμε έτσι αθώα ότι ξαφνιαστήκαμε; Έχουμε τη συμμετοχή μας σ’ αυτές τις καταστάσεις. Η ορθή πολιτική στο προσφυγικό, είναι ορθή και για εμάς τους ίδιους και για τη δημοκρατία μας. Στηρίζει τις θεμελιακές αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Διαβάστε ακόμα: ΝΔ: «Δεν υπάρχουν πια λέξεις για τον Καμμένο»

Τέλος, υπογράμμισε: «Η υποκρισία της κεντρικής Ευρώπης είναι φοβερή. Η Ιταλία είπε ότι κλείνει τα λιμάνια της. Το ίδιο είπε η Σουηδία και η Αυστρία που έκλεισαν τα σύνορά τους. Να το δούμε στο πλαίσιο της δεξιάς ξενοφοβικής στροφής της Ευρώπης. Θα έπρεπε να υπάρχουν κέντρα ανακατανομής μέσα σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μεταφέρονται εκεί όσοι δεν χωρούν στις χώρες πρώτης υποδοχής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις