Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντάτσιτς: Γιατί δεν συγχαίρουμε τις δυο πλευρές για τη συμφωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Ντάτσιτς: Γιατί δεν συγχαίρουμε τις δυο πλευρές για τη συμφωνία

  Τον λόγο που ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας δεν συνεχάρη Αθήνα και Σκόπια για τη συμφωνία εξήγησε ο Ιβίτσα Ντάτσιτς. Ο Σέρβος ΥΠΕΞ εξέφρασε δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συγχαρεί τις δύο πλευρές αν και στηρίζει την υπογραφή. «Η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων είναι διμερές ζήτημα και δεν υπάρχει ανάγκη ανάμειξης της Σερβίας αφού δεν […]

 

Τον λόγο που ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας δεν συνεχάρη Αθήνα και Σκόπια για τη συμφωνία εξήγησε ο Ιβίτσα Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ εξέφρασε δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συγχαρεί τις δύο πλευρές αν και στηρίζει την υπογραφή.

«Η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων είναι διμερές ζήτημα και δεν υπάρχει ανάγκη ανάμειξης της Σερβίας αφού δεν είναι προσκεκλημένο μέρος. Δεν απευθύναμε συγχαρητήρια γιατί δεν υπήρχε κάτι για να συγχαρούμε», είπε ο Ντάτσιτς, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση σιωπής του Βελιγραδίου.

BBC: «Μπέρδεμα» οι αλλαγμένοι χάρτες με την “Μακεδονία” (vid)

«Έχουμε θετική άποψη και στηρίζουμε κάθε συμφωνία για επίλυση ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο. Επιθυμούμε κάθε επιτυχία σε Αθήνα και Σκόπια, χωρίς να μπαίνουμε στο πώς, ποιος θα ονομάζεται, και θέλουμε αυτή η συμφωνία να συμβάλει για την σταθερότητα στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, η «σιωπή» από το Βελιγράδι προβληματίζει, με πολιτικούς παρατηρητές να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε από την επίτευξη συμφωνίας, καθώς διαβλέπει τον κίνδυνο να αυξηθούν οι πιέσεις από την ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

Σκόπια: Η Βουλή είπε «ναι» στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εκφράζεται η άποψη ότι αφού η ΕΕ ανάγκασε μία χώρα να αλλάξει όνομα, θα προσπαθήσει να αναγκάσει και τη Σερβία να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις στο ζήτημα του Κοσόβου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις