Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Λίζα Κουντούρη
ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Λίζα Κουντούρη

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Λίζα Κουντούρη, από ανακοπή καρδιάς, ενώ κολυμπούσε στο Βραχάτι Κορινθίας. Η Λίζα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Έπαθε έμφραγμα στο συλλαλητήριο ο […]

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Λίζα Κουντούρη, από ανακοπή καρδιάς, ενώ κολυμπούσε στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η Λίζα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Έπαθε έμφραγμα στο συλλαλητήριο ο Ντίνος Καρύδης

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, ως νεαρά ηθοποιός, ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» και συνέχισε ερμηνεύοντας πλήθος ρόλων σε ταινίες της δεκαετίας του ’60.

Υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν ενώ είχε παίξει και στο θρυλικό Υπόγειο, ώσπου εν τέλει την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Το μήνυμα του Πύρρου Δήμα για τον θάνατο της συζύγου του

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1970 από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος».

Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καλλιτεχνική και τηλεοπτική συντάκτρια πολλών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς ασχολήθηκε με ζήλο με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις