Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στο έλεος της «μαύρης αγοράς» η άμμος του πλανήτη
ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος της «μαύρης αγοράς» η άμμος του πλανήτη

Όσο απίστευτο και να ακούγεται, η άμμος αρχίζει να «τελειώνει» και οι συμμορίες της «μαύρης αγοράς» κλέβουν μεγάλες ποσότητες από ποτάμια και παραλίες. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η παγκόσμια προσφορά σε άμμο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Viral: Ανεμοθύελλα σηκώνει στον αέρα… τουαλέτες! (vid) Οι στατιστικές δείχνουν πως παγκοσμίως χρησιμοποιούμε 50 δισεκατομμύρια […]

Όσο απίστευτο και να ακούγεται, η άμμος αρχίζει να «τελειώνει» και οι συμμορίες της «μαύρης αγοράς» κλέβουν μεγάλες ποσότητες από ποτάμια και παραλίες.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η παγκόσμια προσφορά σε άμμο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Viral: Ανεμοθύελλα σηκώνει στον αέρα… τουαλέτες! (vid)

Οι στατιστικές δείχνουν πως παγκοσμίως χρησιμοποιούμε 50 δισεκατομμύρια τόνους άμμου κάθε χρόνο, δύο φορές περισσότερο από το ποσό που παράγεται από κάθε ποτάμι στον κόσμο την ίδια περίοδο.

Η ζήτηση για οικοδομικά αδρανή θα αυξηθεί από 5,25 σε 51,7 δισεκατομμύρια τόνους το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Freedonia Group.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι το μερίδιο της άμμου στη συνολική επιχείρηση έχει ήδη αξία 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιες πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

«Βόμβα» Τραμπ! Βάζει δασμούς 50 δισ. δολάρια

Η Κίνα, από την άλλη, έχει χρησιμοποιήσει περισσότερη άμμο τα τελευταία χρόνια από ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Στην Ινδία, η άμμος έχει γίνει ένα τόσο «καυτό» εμπόρευμα που έχει αναλάβει το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο παράνομα την παίρνει και την πουλά στη μαύρη αγορά.

Η Sand Mafia, η ισχυρότερη εγκληματική οργάνωση της Ινδίας, απασχολεί 75.000 άτομα για να κλέβουν την άμμο από τα ποτάμια.

Οι δύτες δουλεύουν 12 ώρες ημερησίως, καταδύονται μέχρι και 200 φορές και βγάζουν μόλις 15 δολάρια ανά φορτίο πλοίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις