Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η παρομοίωση του BBC για την τελετή στις Πρέσπες
ΚΟΣΜΟΣ

Η παρομοίωση του BBC για την τελετή στις Πρέσπες

Πώς περιγράφει το δίκτυο BBC την σημερινή ημέρα στις Πρέσπες, όπου “έπεσε” η “βαριά” υπογραφή «Θύμιζε το σκηνικό για την τέλεση γάμου. Μια λευκή εξέδρα τοποθετημένη στις όχθες μιας γραφικής λίμνης. Και πράγματι, ένας από τους συμμετέχοντες συμφωνούσε σε αυτή την τελετή να αλλάξει το όνομά του». Με αυτόν τον τρόπο ο ανταποκριτής του βρετανικού […]

Πώς περιγράφει το δίκτυο BBC την σημερινή ημέρα στις Πρέσπες, όπου “έπεσε” η “βαριά” υπογραφή

«Θύμιζε το σκηνικό για την τέλεση γάμου. Μια λευκή εξέδρα τοποθετημένη στις όχθες μιας γραφικής λίμνης. Και πράγματι, ένας από τους συμμετέχοντες συμφωνούσε σε αυτή την τελετή να αλλάξει το όνομά του».

Με αυτόν τον τρόπο ο ανταποκριτής του βρετανικού BBC στα Βαλκάνια, Γκάι Ντε Λόνεϊ, περιγράφει την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ στους Ψαράδες των Πρεσπών.

Τσίπρας στη Die Welt: Τι λέει για δημοψήφισμα, συντάξεις και Μακεδονικό

«Έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες διαμάχης, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα ονομάζεται σύντομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ένας ηλικιωμένος άνδρας στο κοινό κάνει ένα νεύμα και χαμογελάει.

Αυτός είναι ο Μάθιου Νίμιτς, ο διαπραγματευτής των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος πέρασε ένα τέταρτο του αιώνα προσπαθώντας να βρει μια κοινά αποδεκτή λύση και για τις δύο χώρες.

Νέα Δημοκρατία: Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα

Χαρακτήρισε τους πρωθυπουργούς και τους ΥΠΕΞ (της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ) ‘τέσσερις εξαιρετικούς ηγέτες’ με ‘πολιτικό σθένος, όραμα και διπλωματικές ικανότητες ‘», συνεχίζει στο σχόλιό του ο δημοσιογράφος του ΒΒC.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις