Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Δύο πράγματα μου είπε να μην κάνω ποτέ ο πατέρας μου: Το ένα, να μην ασχοληθώ με την πολιτική”
ΕΛΛΑΔΑ

“Δύο πράγματα μου είπε να μην κάνω ποτέ ο πατέρας μου: Το ένα, να μην ασχοληθώ με την πολιτική”

Για τον λόγο που δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική μίλησε ο γιος του ηγέτη του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη. «Δύο πράγματα μου είπε να μην κάνω ποτέ ο πατέρας μου: Να μην καπνίσω και να μην ασχοληθώ με την πολιτική», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Ο Σήφης Ζαχαριάδης […]

Για τον λόγο που δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική μίλησε ο γιος του ηγέτη του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη.

«Δύο πράγματα μου είπε να μην κάνω ποτέ ο πατέρας μου: Να μην καπνίσω και να μην ασχοληθώ με την πολιτική», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο Σήφης Ζαχαριάδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Πάρνη και με σπαστά ελληνικά για τα οποία μετανιώνει, όπως ανέφερε.

«Το μόνο λάθος του πατέρα μου ήταν ότι μιλούσαμε στο σπίτι ρώσικα και δυσκολεύομαι τώρα με τα ελληνικά μου.

Ο πατέρας του, του έλεγε ότι «η πολιτική είναι βρώμικη. Εγώ όμως, έβαλα στόχο ζωής να καθαρίσω το όνομα του πατέρα μου από τα ψέματα. Ψέματα ειπωμένα από εχθρούς αλλά και από φίλους» λέει. «Κάνω έρευνες κι έχω βρει ντοκουμέντα, που έχουν δημοσιευτεί ήδη και άλλα που θα δημοσιευθούν στο μέλλον. Τέσσερα χρόνια ήμουν στη Μόσχα και ερευνούσα στοιχεία» αναφέρει.

«Έμαθα για τη δράση του πατέρα μου όταν ήμουν 15 χρονών. Έζησα μαζί του και στην πρώτη εξορία και στη δεύτερη. Ήμασταν οι δυο μας. Η μητέρα μου μας άφησε όταν ήμουν τεσσάρων ετών και την ξαναείδα μεγάλος. Με τον πατέρα μου ήμασταν αχώριστοι» εξηγεί και αναφέρει ότι μέχρι εκείνη την ηλικία, των 15 ετών, ο πατέρας του δεν τους είχε πει ποτέ τίποτα. «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα την ιστορία του πατέρα μου αλλά μετά μιλήσαμε και μου εξήγησε» επισημαίνει ο κ.Ζαχαριάδης.

«Πίστευα και πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος άνθρωπος» προσθέτει.

«Ο πατέρας μου στο τελευταίο του γράμμα, πριν αυτοκτονήσει, έγραψε ‘καλύτερα να μην πάρεις το όνομά μου’», εξιστορεί ο κ.Ζαχαριάδης. «Σχεδόν μέχρι τα 30 μου χρόνια είχα άλλο όνομα, ‘Αλεξέι Νικολάεφ’. Και όπως μας είπε, σε αυτήν την περίπτωση δεν τον άκουσε: «Εγώ το πήρα το όνομα, πάλεψα και το πήρα».

Αγαπά εξίσου τη Ρωσία και την Ελλάδα και πιστεύει ότι αυτές οι δύο χώρες μπορούν να «είναι μαζί».

«Μιλάω σχεδόν κάθε μέρα μαζί του. Κοιτάζω τη φωτογραφία του και του μιλάω. Και αν αντιμετωπίζω κάτι δύσκολο, τον ρωτάω…», λέει συγκινημένος για τον πατέρα του.

LIVE: Υπεγράφη η συμφωνία – Τσίπρας και Ζάεφ στις Πρέσπες (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις