Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η Χρυσή Αυγή ζητά πραξικόπημα – Καμμένος: “Να ασκηθεί ποινική δίωξη” (vids)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Χρυσή Αυγή ζητά πραξικόπημα – Καμμένος: “Να ασκηθεί ποινική δίωξη” (vids)

Πανικό έχει προκαλέσει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Σε ομιλία του στη Βουλή, κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον  πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε αρχικά, ενώ […]

Πανικό έχει προκαλέσει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Σε ομιλία του στη Βουλή, κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον  πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε αρχικά, ενώ για τον Πάνο Καμμένο ξεπέρασε κάθε όριο: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ…».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζητά την εισαγγελική παρέμβαση για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση. κατηγορώντας τον για εσχάτη προδοσία.

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα».

Διαβάστε ακόμα:

Πρωτοφανές επεισόδιο στην Βουλή με βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ολόκληρη η δήλωση:

«Να θυμίσω ότι σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.  Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο σύνταγμα,  προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις. Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινική κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος.

Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και  να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με το στρατό.

Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος».

Βούτσης: Ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα

Στην πρωτοφανή πρόκληση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, η οποία ήρθε μεν με την ψήφο του λαού, κάλεσε ανοικτά σε πραξικόπημα. Σχεδιασμένη και διχαστική η κλιμάκωση. Θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια, διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά στο πλαίσιο του Συντάγματος. Θα εισηγηθώ να γίνει έκτακτη διάσκεψη για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα στη Βουλή, μέχρι να τελειώσει η συζήτηση. Είναι ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα αυτό που έγινε».

Διαβάστε ακόμα:

Aποβλήθηκε η Χρυσή Αυγή από την συζήτηση στη Βουλή

Λοβέρδος: Είναι κακούργημα εσχάτης προδοσίας

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί της ουσίας κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαπράξουν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.

«Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλη τη Βουλή. Η στάση σας είναι σωστή, και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να μείνουν στα πρακτικά αυτές οι αναφορές και πρέπει να ζητήσουμε απ’ αυτούς που εκστόμισαν όχι μόνο ύβρεις, αλλά την πρόσκληση σε τέλεση κακουργήματος, να ανακαλέσουν εδώ και τώρα, ειδάλλως η συζήτηση δεν τελειώνει εδώ», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Δημήτρης Καμμένος: Να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Δημήτρης Καμμένος ανέφερε ότι θα πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και ότι θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία στους χρυσαυγίτες.

«Δεν είμαστε αρκετά αυστηροί, είμαστε ένα κράτος δικαίου αλλά πρέπει να είμαστε αυστηρότεροι. Το να λέμε ότι πρέπει να καταλύσουμε τη δημοκρατία τον 21ο αιώνα και η τιμωρία να είναι ότι τους κόβουμε έναν μισθό είναι σαν να χαϊδεύουμε την ανομία, τους ναζί και τους φασίστες. Η τιμωρία πρέπει να είναι πολύ πιο βαριά.

Η καταδίκη δεν λέει κάτι, πρέπει να υπάρξει τιμωρία, γιατί η επιείκεια στην τιμωρία είναι αυτή που φέρνει το επαναλαμβανόμενο έγκλημα, το έγκλημα κατά της δημοκρατίας. Πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις