Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έτοιμοι για προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Έτοιμοι για προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα

Έρχονται προσλήψεις! Αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων προβλέπει το 24% των εργοδοτών στην Ελλάδα, ωστόσο μόνο για τους τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, το 24% των εργοδοτών στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ μόλις το 4% αναμένει μείωση όπως προκύπτει από έρευνα της ManpowerGroup. Ωστόσο, το 70% αποκλείει το […]

Έρχονται προσλήψεις!

Αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων προβλέπει το 24% των εργοδοτών στην Ελλάδα, ωστόσο μόνο για τους τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, το 24% των εργοδοτών στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ μόλις το 4% αναμένει μείωση όπως προκύπτει από έρευνα της ManpowerGroup.

Ωστόσο, το 70% αποκλείει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει, το ίδιο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των προσλήψεων.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ενισχύονται κατά 15%, ενδεικτικό του ό,τι κάτι εξακολουθεί να κινείται στην αγορά εργασίας. Τα σχέδια προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

9.000 προσλήψεις μέχρι τις αρχές Ιουλίου

Έρευνα: Αναθερμαίνεται η ελληνική οικονομία

“Στην Ελλάδα, η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας τελικώς κερδίζει έδαφος. Οι ελληνικές εξαγωγές επιταχύνονται από την ισχυρή ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και η έναρξη της τουριστικής περιόδου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην απασχόληση και στις λιανικές πωλήσεις.

Η αγορά εργασίας παρουσιάζει ανοίγματα, με θετική ισχύ για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως σε τμήματα τεχνολογίας πληροφοριών ΙΤ και εξυπηρέτησης πελατών”, δηλώνει ο Μπάμπης Καζαντζίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας.

Στον τομέα του τουρισμού οι περισσότερες προσλήψεις

Κατά το γ’ τρίμηνο του 2018, προβλέπονται αυξήσεις του εργατικού δυναμικού και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με τους εργοδότες του τομέα Γεωργίας να καταγράφουν τις ισχυρότερες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, της τάξης του +23%.

Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών αναφέρουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +19%, ενώ στους τομείς του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) αναφέρονται προοπτικές της τάξης του +18%. Σταθερή δραστηριότητα προσλήψεων αναμένεται στον τομέα του Τουρισμού. Οι πιο αδύναμες προοπτικές, της τάξης του +6%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα των Κατασκευών.

Δημόσιο: Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντικές βελτιώσεις, της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Επίσης, οι Προοπτικές για τον τομέα του Τουρισμού εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες. Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και για τον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) και τον τομέα της Γεωργίας, με τις Προοπτικές να βελτιώνονται κατά 8 και 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα.

«Ανάσα» από τον ΟΑΕΔ: Έρχονται 25.000 προσλήψεις

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις