Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

15

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υπό – δόσης
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υπό – δόσης

Εγκρίθηκε η εκταμίευση ενός δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Την είδηση ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018. «Εάν η Ελλάδα παραμένει αποφασισμένη στην συνέχιση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι […]

Εγκρίθηκε η εκταμίευση ενός δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

«Εάν η Ελλάδα παραμένει αποφασισμένη στην συνέχιση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση και η Ελλάδα να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», δήλωσε ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» για αντικειμενικές αξίες και ΕΝΦΙΑ

«Η Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της. Ενα ακόμη βήμα ολοκληρώθηκε και επιτρέπει στον ESM να εκταμιεύσει το 1 δισ. που εκκρεμούσε.

Η σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM είναι ένας καλός οιωνός για τις συζητήσεις εξόδου από το πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup», σχολίασε ο Μάριο Σεντένο.

Bild: «Μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα

Τα χρήματα θα ήταν διαθέσιμα έως αύριο, Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΣ του ESM είχε αναβάλει την έγκριση της εκταμίευσης καθώς τα στοιχεία που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά δεν ήταν επαρκή.

Μετά την εκταμίευση η οικονομική βοήθεια του ΕSM προς την Ελλάδα στη βάση του τρίτου προγράμματος διάσωσης θα φθάσει τα 46,9 δισ. ευρώ, από τα 86 δισ. ευρώ του συνολικού δανείου.

Ο ESM και ο EFSF έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει σχεδόν 189 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις