Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε – Όποιος αλλάξει γνώμη θα διαγραφεί
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε – Όποιος αλλάξει γνώμη θα διαγραφεί

Επιφυλάξεις για την αποδοχή της συμφωνίας από την σκοπιανή πλευρά έχει ο Πάνος Καμμένος. «Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα εγώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει δεκτή από δημοψήφισμα ή από τη Βουλής των Σκοπίων» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «η διαδικασία που […]

Επιφυλάξεις για την αποδοχή της συμφωνίας από την σκοπιανή πλευρά έχει ο Πάνος Καμμένος.

«Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα εγώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει δεκτή από δημοψήφισμα ή από τη Βουλής των Σκοπίων» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και αυτό είναι κυβερνητική θέση είναι μετά την πιθανότητα να γίνει η δεκτή συμφωνία με τον Ζάεφ – εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου γιατί είναι μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή εύκολα από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Θα υπογραφεί αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή, να γίνει δημοψήφισμα, να επανέλθει στη Βουλή και αν όλα αυτά ολοκληρωθούν τότε θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση».

«Ίσως πάμε και μετά τις εκλογές για κύρωση σε περίπτωση που γίνει όλη αυτή η διαδικασία που ανέφερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι δεν θα γίνει το φθινόπωρο η συμφωνία.

Σκοπιανό: «Κλειδώνει» το όνομα – Κοτζιάς: «Το επέλεξε ο Ζάεφ»

Την ίδια ώρα, ζήτησε πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία στην Ελλάδα να υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του 1992.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση.

Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ζόραν Ζάεφ: Ιστορική συμφωνία

«Δεν απέχουμε ποτέ. Εμείς ή ψηφίζουμε είτε καταψηφίζουμε».

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μέτρα» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος αν και στην ερώτηση «ποια είναι τα άλλα μέτρα» αρκέστηκε να πει ότι θα τα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Ερωτηθείς για τους όρους της συμφωνίας είπε ότι «βλέπω όρους που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν».

«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα υπονομεύσει την έξοδο αλλά όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λαό όταν εκλεγήκαμε» είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ το χέρι μου να το σηκώσω προκειμένου να γίνει δεκτή η ένταξη ενός κράτους με τον όρο Μακεδονία δεν θα το σηκώσω ποτέ».

Σκοπιανό: Απόψε το διάγγελμα του Τσίπρα

Ισχύουν οι δηλώσεις μου για την επέκταση των χωρικών υδάτων

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που είχε κάνει από τα Ψαρά ότι «πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα» λέγοντας ότι «ισχύουν όσα είπα για τα χωρικά υδάτα στα Ψαρά»

«Γίνεται μια σοβαρότατη επεξεργασία που έχει να κάνει και με τα χωρικά ύδατα και με την ΑΟΖ. Όσον αφορά την ΑΟΖ γίνεται ανακηρύξη και είτε γίνεται με διάταγμα είτε νόμο. Όσον αφορά το δίκαιο της θάλασσας είναι μονομερής απόφαση ενός κράτους αν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού, δεν θα πω περισσότερα, αυτό είναι θέμα του υπουργείου Εξωτερικών που κάνει πολύ καλή δουλειά» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Καμμένος για Σκοπιανό: Μεγαλειώδης και ιστορική ήττα

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι «εάν κάποιος απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας η απάντηση θα είναι άμεση και ακαριαία, οποιοσδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία θα πάρει ισχυρή απάντηση» επιμένοντας ότι «όλοι αντιλαμβάνονται όλοι ότι πρόκειται για ομηρία των δύο στρατιωτικών».

Ο Πάνος Καμμένος ερωτήθηκε και για τις περικοπές στις συντάξεις απαντώντας ότι «όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα για κόψιμο συντάξεων και μέτρα θα είναι χαμένο μελάνι. Έχουμε πολλές εκπλήξεις. Αφήστε να τελειώσουμε με τη συμφωνία και θα δείτε ότι όλη αυτή η τρομοκράτηση στους συνταξιούχους δεν θα έρθει»

Μητσοτάκης: Ζήτησε έκτακτη συνάντηση για το Σκοπιανό

Εκπρόσωπος Τύπου ο Θεόδωρος Τουρσουνίδης

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου Μανταλένα Παπαδοπούλου θα αναλάβει το ρόλο της συντονίστριας για τις τρεις εκλογικές αναμέτρήσεις (ευρωεκλογές-δημοτικές-εθνικές) προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανακοίνωσε, δε, ότι στη θέση του εκπροσώπου τύπου τοποθετείται ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Τουρσουνίδης.

Ο Θεόδωρος Τουσουνίδης είναι ο νέος εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος. Η Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές.

Ο νέος εκπρόσωπος ήταν υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στην Α’Θεσσαλονίκης και κουμπάρος του είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις