Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

05

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μικρότερες οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μικρότερες οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου

Λιγότερα χρήματα για πολλούς συνταξιούχους – Ο νόμος Κατρούγκαλου “κόβει” τις νέες συντάξεις  Μικρότερες έως και 30%-35% είναι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή όσες λαμβάνουν οι αιτούντες συνταξιοδότηση μετά τις 12 Μαΐου του 2016. Συνολικά έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε […]

Λιγότερα χρήματα για πολλούς συνταξιούχους – Ο νόμος Κατρούγκαλου “κόβει” τις νέες συντάξεις 

Μικρότερες έως και 30%-35% είναι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή όσες λαμβάνουν οι αιτούντες συνταξιοδότηση μετά τις 12 Μαΐου του 2016.

Συνολικά έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν και το 30% έως 35%.

Δείτε ακόμα: 

Επιπλέον φόρος για χιλιάδες συνταξιούχους

Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες (30% έως 35%) θα έχουν οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:

 Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.

Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερο από 30 χρόνια ασφάλισης.

Δείτε ακόμα: 

Φρένο στα κοινωνικά επιδόματα βάζουν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης.

Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Δείτε ακόμα: 

Συντάξεις: Πόσα χάνουν οι απόστρατοι

Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις