Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Χτύπησε” ξανά η συμμορία των οκτώ – Με κλεμμένο όχημα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Χτύπησε” ξανά η συμμορία των οκτώ – Με κλεμμένο όχημα

Του Πέτρου Καρσιώτη Η «συμμορία των οκτώ», για την ανησυχητική  δράση της οποίας,  με στόχο τα κοσμηματοπωλεία,  έγραψε αναλυτικό ρεπορτάζ η Alphafreepress, χτύπησε πάλι! Στην τέταρτη κατά σειρά ληστρική επίθεση μέσα στη νύχτα και με πολιορκητικό κριό αυτή τη φορά ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, έσπασαν την είσοδο και τα αλεξίσφαιρα ρολά κοσμηματοπωλείου στον Κολωνό και διέφυγαν με κοσμήματα και ακριβά […]

Έρευνες της ΕΛΑΣ για τη συμμορία των οκτώ

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η «συμμορία των οκτώ», για την ανησυχητική  δράση της οποίας,  με στόχο τα κοσμηματοπωλεία,  έγραψε αναλυτικό ρεπορτάζ η Alphafreepress, χτύπησε πάλι!

Στην τέταρτη κατά σειρά ληστρική επίθεση μέσα στη νύχτα και με πολιορκητικό κριό αυτή τη φορά ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, έσπασαν την είσοδο και τα αλεξίσφαιρα ρολά κοσμηματοπωλείου στον Κολωνό και διέφυγαν με κοσμήματα και ακριβά ρολόγια.

Στην οδό Πλάτωνος η τελευταία ληστρική εισβολή

Η νέα ληστρική εισβολή καταγράφηκε στις 3:30 το πρωί του Σαββάτου στην οδό Πλάτωνος. Οι οκτώ δράστες, που φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, έπεσαν με το αυτοκίνητο στην πρόσοψη.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την εισβολή το εγκατέλειψαν επί τόπου και επιβιβάστηκαν σε άλλα δύο αυτοκίνητα με τα οποία διέφυγαν.

Κουτιά από χρυσαφικά στο εσωτερικό του

Το ένα από αυτά βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Μενίδι. Στο εσωτερικό του οι αστυνομικοί βρήκαν κουτιά που προέρχονταν από το κοσμηματοπωλείο και ελάχιστα κοσμήματα.

Η «συμμορία των οκτώ», που όλα δείχνουν ότι εξελίσσεται με την δράση της σε σημαντικό πρόβλημα για την Αστυνομία και ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, βρίσκεται πίσω και από το προ τελευταίο, χτύπημα στο Περιστέρι.

Την Πέμπτη επιχείρησαν διάρρηξη και στο Περιστέρι

Συγκεκριμένα οι οκτώ κακοποιοί επιχείρησαν ξημερώματα Πέμπτης, να εισβάλουν σε κοσμηματοπωλείο στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Σεβαστείας.

Επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα

Η συμμορία των θρασύτατων εισβολέων έφθασε στο σημείο, όπου βρίσκεται το κατάστημα και με αστραπιαίες κινήσεις, από πριν αποφασισμένες επιχείρησαν  να παραβιάσουν την κεντρική θύρα του κοσμηματοπωλείου σπάζοντας με αντικείμενα που κρατούσαν, ρολά και βιτρίνα.

Δεν μπόρεσαν κι έσπευσαν να εξαφανιστούν

Δεν μπόρεσαν να πετύχουν αυτό που είχαν σχεδιάσει, ο συναγερμός τέθηκε σε λειτουργία και οι οκτώ κακοποιοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα.

Πρόκειται, κατά την αστυνομία,  για τη συμμορία των κακοποιών που εξαπέλυσε ξημερώματα της Τρίτης την εισβολή με κινηματογραφικό τρόπο και  σε κοσμηματοπωλείο των Νέων Λιοσίων.

Με δύο οχήματα είχαν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο

Οι δράστες είχαν φθάσει τη νύχτα εκείνη στο κοσμηματοπωλείο-στόχο με ένα φορτηγάκι και ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο και τα δύο κλεμμένα.

Με το φορτηγό εισέβαλαν στο κατάστημα σπάζοντας πόρτα, ρολά  και βιτρίνες και οι κουκουλοφόροι άρπαξαν από τις προθήκες  κοσμήματα και ρολόγια σημαντικής αξίας.

Επιβιβάστηκαν στο δεύτερο όχημα και έφυγαν

Στη συνέχεια και αφού είχαν ρίξει τα κλοπιμαία σε σάκους, έτρεξαν, επιβιβάστηκαν στο δεύτερο όχημα κάποιοι απ αυτούς  και εξαφανίστηκαν.

Με κάποιο άλλο μέσο διαφυγής εικάζεται ότι διέφυγαν οι υπόλοιποι.

Συναγερμός στην αστυνομία

Η Αστυνομία, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της οκταμελούς συμμορίας που όπως όλα δείχνουν δεν θα σταματήσει παρόμοιου τύπου εισβολές σε κοσμηματοπωλεία.

Δίκτυο κλεπταποδόχων αγοράζει τα κλοπιμαία

Βέβαιο είναι ότι τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας έχουν βρει δίκτυο κλεπταποδόχων στους οποίους πουλάνε τα ακριβά κλοπιμαία βγάζοντας σημαντικά ποσά σε βάρος των ιδιοκτητών των καταστημάτων που αντιμετωπίζουν αμέτρητα προβλήματα.

Η συμμορία των «8» πίσω από το νέο χτύπημα στο Περιστέρι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις