Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι ΗΠΑ ξεκινούν «πόλεμο» με ΕΕ, Καναδά και Μεξικό
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν «πόλεμο» με ΕΕ, Καναδά και Μεξικό

Δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα που προέρχονται από Καναδά, Μεξικό και Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ. Η απόφαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, με τις ΗΠΑ στα «μαχαίρια» με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς τους συμμάχους. Διαβάστε ακόμα: Πυρκαγιά εκτός ελέγχου – Σηκώθηκαν ελικόπτερα (pics) Σύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση του […]

Δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα που προέρχονται από Καναδά, Μεξικό και Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ.

Η απόφαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, με τις ΗΠΑ στα «μαχαίρια» με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς τους συμμάχους.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιά εκτός ελέγχου – Σηκώθηκαν ελικόπτερα (pics)

Σύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στους δημοσιογράφους, από τα μεσάνυχτα, θα επιβληθούν δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (07:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», είπε.

Ο Ρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι μπορούν να κάνουν η ΕΕ, ο Καναδάς και το Μεξικό προκειμένου να αρθούν οι δασμοί.

Διαβάστε ακόμα:

Απαγόρευσαν την μπούρκα και το νικάμπ

Αντίποινα προαναγγέλλει η ΕΕ 

Η Ευρώπη θα πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» να απαντήσουν εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς» προειδοποίησε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ, λέγοντας ότι η επιβολή δασμών είναι «άδικη και επικίνδυνη».

«Είναι μία κακή μέρα για το παγκόσμιο εμπόριο» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, που αποκάλεσε τους δασμούς «απολύτως απαράδεκτους» και προανήγγειλε μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. 

Η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρομ ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα επιβάλλει εξισορροπητικά μέτρα και θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσει την ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις