Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απειλές Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για τα F-35
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για τα F-35

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντά όσο αφορά στην υπόθεση με τα F-35 από τις ΗΠΑ. Με κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ προειδοποίησε η Άγκυρα, αν οι ΗΠΑ σταματήσουν την πώληση και παράδοση με μαχητικά  F-35 στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «σχετικά με τα F-35, δεν ανησυχώ, καθώς αυτή η […]

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντά όσο αφορά στην υπόθεση με τα F-35 από τις ΗΠΑ.

Με κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ προειδοποίησε η Άγκυρα, αν οι ΗΠΑ σταματήσουν την πώληση και παράδοση με μαχητικά  F-35 στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «σχετικά με τα F-35, δεν ανησυχώ, καθώς αυτή η σύμβαση δεν μπορεί να τερματιστεί. Αλλά, αν αυτά τα μαχητικά δεν δοθούν στην Τουρκία, θα καλύψουμε της ανάγκες μας από κάπου αλλού».

Διαβάστε ακόμα: «Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ρίχνει ολοένα το επίπεδο της συζήτησης»

«Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα μας παρέχουν F-35. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς συμμάχους μας. Τα αεροσκάφη θα πρέπει να φτάσουν στην Τουρκία, όπως έχει σχεδιαστεί. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μείνουμε χωρίς εναλλακτικές. Μπορεί να αγοράσουμε αερσκάφη είτε από τη Ρωσία, είτε από κάποι άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Υπάρχει μία συμφωνία για τα F-35 και αν αποσυρθεί μία από τις δύο πλευρές, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα», προσέθεσε ο Τσαβούσογλου.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, είχε αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αναστείλουν την πώληση των F-35.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις