Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ρίχνει ολοένα το επίπεδο της συζήτησης”
ΚΟΣΜΟΣ

“Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ρίχνει ολοένα το επίπεδο της συζήτησης”

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς που ρίχνουν το επίπεδο και ότι επικαλείται το κράτος δικαίου όταν τη συμφέρει. Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου την Κυριακή, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε ότι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό και όχι σουλτάνο. […]

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς που ρίχνουν το επίπεδο και ότι επικαλείται το κράτος δικαίου όταν τη συμφέρει.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου την Κυριακή, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε ότι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό και όχι σουλτάνο.

Νέο θρίλερ με την Τουρκία: «Πήγαν να με σκοτώσουν αλλά για τους Έλληνες ξεσηκώθηκε η Δύση» (vid)

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η ρητορική στην ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού την 1η Απριλίου, που αφορούσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται γιατί πέρασαν παράνομα τα σύνορα, δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν ολοένα το επίπεδο της συζήτησης με την Τουρκία.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, που δεν συνάδουν με την κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Όταν βολεύει τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου. Όμως, όταν δεν γίνεται αυτό, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αψηφήσει αυτή την αρχή, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποκαλύπτει αυτό».

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου μιλώντας με δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καμμένου απάντησε:

«Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα. Η Τουρκία είναι μια πολύ ισχυρή χώρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί περισσότερο έναν τόσο ισχυρό γείτονα.

Αυτό θα φέρει όφελος στην Ελλάδα, θα βοηθήσει και την Τουρκία.

Weekly Standard για Ελλάδα – Τουρκία: Ο πόλεμος, πιο πιθανός από ποτέ

Στην Ελλάδα όμως, η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή. Η Ελλάδα για να καλύψει την οικονομική κατάσταση στρέφει σε άλλο τομέα την προσοχή του λαού, με στόχο να καλύψει τις δικές της αποτυχίες. Εγώ εκτιμώ ότι είναι μια τέτοια προσπάθεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις