Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρόμος: Μαχητικό περνά «ξυστά» από αλεξιπτωτιστές (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος: Μαχητικό περνά «ξυστά» από αλεξιπτωτιστές (vid)

Τα είδαν όλα τέσσερις αλεξιπτωτιστές, όταν μαχητικό του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασε «ξυστά» πετώντας με ταχύτητα 555χλμ/ώρα στον ουρανό του Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας. Το τρομακτικό περιστατικό κατέγραψε κάμερα, προσαρμοσμένη στο κράνος του Μάρτιν Χάρις, ενός άλλου αλεξιπτωτιστή. Το Hawk T1 πέταξε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων και το περιστατικό έγινε τώρα γνωστό, αν και […]

Τα είδαν όλα τέσσερις αλεξιπτωτιστές, όταν μαχητικό του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασε «ξυστά» πετώντας με ταχύτητα 555χλμ/ώρα στον ουρανό του Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

Το τρομακτικό περιστατικό κατέγραψε κάμερα, προσαρμοσμένη στο κράνος του Μάρτιν Χάρις, ενός άλλου αλεξιπτωτιστή.

Το Hawk T1 πέταξε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων και το περιστατικό έγινε τώρα γνωστό, αν και σημειώθηκε τέλη του Ιανουαρίου.

Ένας από τους 4 είπε ότι σχεδόν «τσουρουφλίστηκε» από τα καυσαέρια του κινητήρα του.

Φονική σύγκρουση στον αέρα – Νεκρή μια τουρίστρια (vid)

«Ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό αυτού του είδους που αντιμετώπισαν ποτέ μέλη της λέσχης μας», είπε εκπρόσωπος της ομάδας των αλεξιπτωτιστών.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εικονική επίθεση όταν εισέβαλε στη ζώνη πτήσης των αλεξιπτωτιστών.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε πως ήταν πολύ σοβαρός ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης κι ο πιλότος του Hawk δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία αλεξιπτωτιστών.

Τρομερός! Πήδηξε με αλεξίπτωτο από τον 25ο όροφο του Πύργου Αθηνών (Video)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου το μαχητικό διέθετε ένα πεπαλαιωμένο σύστημα πλοήγησης κι ένα GPS που κατασκευάστηκε προ 20ετίας με ασπρόμαυρη οθόνη.

Επίσης, όπως λέει το πόρισμα, ο πιλότος ίσως τυφλώθηκε από τον ήλιο καθώς πετούσε σε υψόμετρο 1.200 ποδιών και γι’ αυτό αντιλήφθηκε μόλις την τελευταία στιγμή τους αλεξιπτωτιστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις