Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κάρλο Κοτταρέλι: Ο τεχνοκράτης που «πάει» για πρωθυπουργός
ΚΟΣΜΟΣ

Κάρλο Κοτταρέλι: Ο τεχνοκράτης που «πάει» για πρωθυπουργός

Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε σήμερα στον Κάρλο Κοτταρέλι να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών. Όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική προεδρία: «Ο πρόεδρος Ματαρέλα δέχθηκε τον δρα Κοτταρέλι, από τον οποίο ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση». Ο «υποψήφιος» είναι 54 ετών και έχει εργασθεί 25 χρόνια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και 6 χρόνια στην Τράπεζα της Ιταλίας. Σπούδασε […]

Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε σήμερα στον Κάρλο Κοτταρέλι να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική προεδρία: «Ο πρόεδρος Ματαρέλα δέχθηκε τον δρα Κοτταρέλι, από τον οποίο ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση».

Ο «υποψήφιος» είναι 54 ετών και έχει εργασθεί 25 χρόνια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και 6 χρόνια στην Τράπεζα της Ιταλίας.

Σπούδασε οικονομικά στην Ιταλία και στην Μεγάλη Βρετανία, και στο ΔΝΤ είχε επιτελική θέση στην σύνταξη της έκθεσης που αναλύει την κατάσταση της δημόσιας οικονομίας μεγάλων χωρών του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ντιμιτρόφ για Σκοπιανό: Στο «τελικό στάδιο» οι συζητήσεις

Το 2013, η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα του ζήτησε να υποδείξει με ποιο τρόπο η χώρα θα μπορούσε να εξοικονομήσει πόρους, περικόπτοντας σειρά άχρηστων δαπανών.

Το σχέδιό του, όμως, δεν βρήκε ουσιαστική εφαρμογή. Από το 2017 είναι Διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τη Δημόσια Οικονομία του Καθολικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου.

Ο Κάρλο Κοτταρέλλι έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της μείωσης του δημόσιου χρέους, ενώ πρόσφατα εκφράσθηκε αρνητικά σχετικά με την συνεργασία των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα, υπογραμμίζοντας ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμά τους θα προκαλούσε αύξηση του δημοσίου ελλείμματος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις