Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γάλλος πολίτης και πυροσβέστης πλέον ο Γκασαμά
ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος πολίτης και πυροσβέστης πλέον ο Γκασαμά

Δεκτός από τον Εμανούελ Μακρόν έγινε ο Μαμουντου Γκασαμά, μέχρι χθες παράτυπος μετανάστης από το Μαλί. Ο νεαρός, σκαρφάλωσε σε κτίριο κι έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό από το μπαλκόνι, στην οδό Marx Dormoy στο 18ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας Ο Μαμουντού Γκασαμά έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο […]

Δεκτός από τον Εμανούελ Μακρόν έγινε ο Μαμουντου Γκασαμά, μέχρι χθες παράτυπος μετανάστης από το Μαλί.

Ο νεαρός, σκαρφάλωσε σε κτίριο κι έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό από το μπαλκόνι, στην οδό Marx Dormoy στο 18ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας

Ο Μαμουντού Γκασαμά έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο των Ιλισίων. Ο Μακρόν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κίνησή του και του ανακοίνωσε ότι θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα.

Επίσης, του έδωσε μετάλλιο θάρρους και του είπε ότι θα πρέπει να γίνει πυροσβέστης.

Σκαρφάλωσε 4 ορόφους για να σώσει «κρεμασμένο» παιδί (vid)

Ο Μακρόν, σε tweet στο λογαριασμό του, ανήρτησε φωτογραφίες από τη συνάντησή τους. «Με τον κ. Γκασανά, που έσωσε το Σάββατο τη ζωή ενός παιδιού σκαρφαλώνοντας με γυμνά χέρια τέσσερις ορόφους. Του είπα ότι ως αναγνώριση της ηρωικής του πράξης θα νομιμοποιηθεί όσο συντομότερα γίνεται και ότι η πυροσβεστική υπηρεσία στο Παρίσι είναι έτοιμη να τον καλωσορίσει», έγραψε.

Στον Μακρόν σήμερα ο μετανάστης που έσωσε το αγόρι (pics)

Σε δεύτερο tweet, ο Μακρόν αναφέρθηκε στο ζήτημα της γαλλικής υπηκοότητας. «Τον κάλεσα επίσης να κάνει αίτηση για υπηκοότητα. Για τη Γαλλία είναι βούληση και ο κ. Γκαμάς απέδειξε τη δέσμευση που έχει», σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις