Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απατεώνας έταζε επιχειρήσεις στο εξωτερικό
ΚΟΣΜΟΣ

Απατεώνας έταζε επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Απατεώνας «έταζε» επιχειρήσεις στο εξωτερικό και αφού έπαιρνε τα χρήματα… εξαφανιζόταν. Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο άτομα από την Αραδίππου κατήγγειλαν στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι αρχές του 2013 συγγενικό πρόσωπο του πρώτου, μόνιμος κάτοικος Βρετανίας τον προσέγγισε για να ενημερωθεί εάν ενδιαφερόταν να κτίσει διάφορα οικοδομήματα στο Ιράκ. Ο επιτήδειος προσέλκυε τα «θύματα» του λέγοντας του […]

Απατεώνας «έταζε» επιχειρήσεις στο εξωτερικό και αφού έπαιρνε τα χρήματα… εξαφανιζόταν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο άτομα από την Αραδίππου κατήγγειλαν στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι αρχές του 2013 συγγενικό πρόσωπο του πρώτου, μόνιμος κάτοικος Βρετανίας τον προσέγγισε για να ενημερωθεί εάν ενδιαφερόταν να κτίσει διάφορα οικοδομήματα στο Ιράκ.

Ο επιτήδειος προσέλκυε τα «θύματα» του λέγοντας του ότι γνώριζε κάποιον που είχε τη δύναμη και τις διασυνδέσεις για να βοηθήσει.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι δύο παραπονούμενοι στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην Αραδίππου τους ενημέρωσε πως οι εταιρείες τους είχαν εγγραφεί στο Ιράκ και τους έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να μεταβούν στη χώρα στα τέλη Μαΐου 2013.

Διαβάστε ακόμα:

Στην ανακρίτρια η γιατρός του Λαϊκού νοσοκομείου

Ωστόσο μία ώρα περίπου πριν την πτήση ο ύποπτος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον δεύτερο παραπονούμενο και τον ενημέρωσε πως οι εταιρείες τους δεν είχαν εγγραφεί στο Ιράκ και πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν με τη συμφωνία.

Την ίδια μέρα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην Αραδίππου επικοινώνησε με τον πρώτο παραπονούμενο στον οποίο ανέφερε ότι σε 20 μέρες θα ήταν όλα έτοιμα στο Ιράκ και θα μπορούσαν να μεταβούν στη χώρα.

 

Οι δύο παραπονούμενοι ζήτησαν τότε τα χρήματα τους πίσω αλλά μέχρι την ημέρα της καταγγελίας δεν τους επιστράφηκαν.

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία! Κακοποίηση αυτιστικού μαθητή από εκπαιδευτικούς (vid)

 

Ο ύποπτος συνελήφθη στις Βρυξέλλες στις 27/4/18 με βάση το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του και στις 22 του μήνα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο Βέλγιο για να τον μεταφέρουν στη Κύπρο, ενώ ύστερα από δικαστική διαδικασία αυτός συναίνεσε στη έκδοση του στη Δημοκρατία.

Χθες βράδυ τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μαζί με τον ύποπτο έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου και συνελήφθη με το Κυπριακό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του. Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις