Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

06

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επιδημία χολέρας με πολλούς νεκρούς
ΚΟΣΜΟΣ

Επιδημία χολέρας με πολλούς νεκρούς

Νέο «κύμα» χολέρας ξέσπασε την Κυριακή (20/5) στην Πολιτεία Ανταμάουα της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δώδεκα άνθρωποι πέθαναν από χολέρα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της περιοχής, ενώ έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής 142 κάτοικοι. «Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουμε καταγράψει 12 θανάτους από την επιδημία της χολέρας στις περιοχές του βόρειου […]

Νέο «κύμα» χολέρας ξέσπασε την Κυριακή (20/5) στην Πολιτεία Ανταμάουα της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δώδεκα άνθρωποι πέθαναν από χολέρα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της περιοχής, ενώ έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής 142 κάτοικοι.

«Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουμε καταγράψει 12 θανάτους από την επιδημία της χολέρας στις περιοχές του βόρειου και του νότιου Μούμπι».

Διαβάστε ακόμα: Άμβλωση: Δημοψήφισμα για την απαγόρευση

«Συνολικά 142 άνθρωποι έχουν προσβληθεί και ιατρικές ομάδες έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να εμποδίσουν τη γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας».

Προς το παρόν, όπως τόνισε, οι ιατρικές ομάδες δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της επιδημίας. Τον προηγούμενο μήνα 13 άνθρωποι πέθαναν σε μια παρόμοια επιδημία στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε.

Η χολέρα μεταδίδεται από την κατανάλωση μολυσμένου νερού και προκαλεί οξεία διάρροια, με τα παιδιά να κινδυνεύουν περισσότερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις