Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ψευδάργυρος: Ο σύμμαχος του ανοσοποιητικού
ΥΓΕΙΑ

Ψευδάργυρος: Ο σύμμαχος του ανοσοποιητικού

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο ευρύτερα γνωστό για την τόνωση που παρέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Επιτελεί όμως και άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα, καθώς εμπλέκεται μεταξύ άλλων στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη, στην ακοή και στη γεύση. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε ποικιλία τροφών, τόσο ζωικής όσο και φυτικής προέλευσης, καθώς και σε ορισμένα […]

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο ευρύτερα γνωστό για την τόνωση που παρέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας.

Επιτελεί όμως και άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα, καθώς εμπλέκεται μεταξύ άλλων στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη, στην ακοή και στη γεύση.

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε ποικιλία τροφών, τόσο ζωικής όσο και φυτικής προέλευσης, καθώς και σε ορισμένα ενισχυμένα προϊόντα (κυρίως γαλακτοκομικά).

Διαβάστε ακόμα:

Το απόλυτο κόλπο για αποτοξίνωση οργανισμού

Ωστόσο, η έλλειψή του στον οργανισμό δεν είναι σπάνια, κυρίως μεταξύ όσων ακολουθούν μια διατροφή φτωχή σε θρεπτικές τροφές, όσων καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ ή όσων πάσχουν από παθήσεις του πεπτικού συστήματος που δεν επιτρέπουν την επαρκή απορρόφηση του συστατικού.

Ακόμη συνηθέστερη δε είναι η ανεπάρκεια ψευδαργύρου, η οποία απαντάται συχνά μεταξύ των ατόμων 60 ετών και άνω.

Δεδομένου ότι ο ψευδάργυρος δεν αποθηκεύεται στο σώμα, σε αντίθεση με άλλα μέταλλα, απαιτείται μια σταθερή πρόσληψη μέσω της διατροφής ώστε να αποφευχθεί η ανεπάρκεια ή η έλλειψή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις