Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έρχονται οι θεσμοί – Αγώνας… δρόμου για τα 88 προαπαιτούμενα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται οι θεσμοί – Αγώνας… δρόμου για τα 88 προαπαιτούμενα

Αγώνας… δρόμου ξεκινά από σήμερα (14/5) Δευτέρα για τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Στο… τραπέζι θα πέσουν, πολλά σημαντικά θέματα όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο νόμος Κατσέλη, οι περικοπές των συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου. Την Τετάρτη προβλέπεται να αρχίσουν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των Θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Πίτερ Ντολμαν […]

Αγώνας… δρόμου ξεκινά από σήμερα (14/5) Δευτέρα για τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση.

Στο… τραπέζι θα πέσουν, πολλά σημαντικά θέματα όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο νόμος Κατσέλη, οι περικοπές των συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται να αρχίσουν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των Θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Πίτερ Ντολμαν (ΔΝΤ), Φρανσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Διαβάστε ακόμα

Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης στο… τραπέζι

Στόχος να προχωρήσει το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ως το Σάββατο (19/5), την ώρα που οι ρυθμοί υλοποίησης των 88 προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης προχωρούν εξαιρετικά αργά.

Από την πρώτη ημέρα, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και θα αντλήσουν τα στοιχεία για τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Σε αυτό το διάστημα πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία, ώστε οι θεσμοί να εισηγηθούν την επικύρωση της, την άλλη Πέμπτη (24 Μαΐου), στο Eurogroup.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις