Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τραγωδίες στην άσφαλτο τον Απρίλη – Απολογισμός… πολέμου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδίες στην άσφαλτο τον Απρίλη – Απολογισμός… πολέμου

Του Πέτρου Καρσιώτη Δεν υπάρχουν λόγια να προσεγγίσουν την τραγωδία της ασφάλτου. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τις τριάντα ημέρες του Απριλίου που συμπεριλαμβάνουν τη γιορτή του Πάσχα, στους δρόμους της Αττικής έχασαν τη ζωή τους είκοσι ένας άνθρωποι σε 20 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα! Επτά σοβαρά τραυματίες, 500 ελαφρά Επτά συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν βαριά, σε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν υπάρχουν λόγια να προσεγγίσουν την τραγωδία της ασφάλτου.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τις τριάντα ημέρες του Απριλίου που συμπεριλαμβάνουν τη γιορτή του Πάσχα, στους δρόμους της Αττικής έχασαν τη ζωή τους είκοσι ένας άνθρωποι σε 20 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα!

Επτά σοβαρά τραυματίες, 500 ελαφρά

Επτά συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν βαριά, σε αντίστοιχα τροχαία με τραυματισμούς, ενώ άλλα πεντακόσια τραυματίστηκαν ελαφρύτερα σε 418 χαρακτηριζόμενα ελαφρά τροχαία ως προς τις συνέπειες.

Πολεμικός απολογισμός

Η ανακοίνωση της Τροχαίας Αττικής, για τον «πολεμικό απολογισμό» του Απριλίου, είναι ενδεικτική του γιατί σε έντεκα χρόνια, στους δρόμους της χώρας μας χάθηκαν 11.000 άνθρωποι, δηλαδή μια ολόκληρη πόλη!

Πολλοί οδηγούσαν μεθυσμένοι

Και το επίσης ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι εκτός από τις παραβάσεις που οδηγούν κατ ευθείαν σε θανατηφόρα η βαριά τροχαία, οι οδηγοί επιμένουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν πιάσουν τιμόνι στα χέρια τους.

Απάτη με… ταχυδρόμους – «Χτυπούσαν» ασταμάτητα

Λέει η ανακοίνωση της Τροχαίας τα εξής:

Κατά το μήνα Απρίλιο 2018, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 445 τροχαία ατυχήματα με 528 παθόντες και ειδικότερα:

  • 20 θανατηφόρα με 21 νεκρούς,
  • 7 σοβαρά με 7 σοβαρά τραυματίες,
  • 418 ελαφρά με 500 ελαφρά τραυματίες
  • Παραβίαση σηματοδότη, στοπ, παραβάσεις πεζών, κράνη, ζώνες, ταχύτητα

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Κοντά στις 20.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε ένα μήνα

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν –18.258– παραβάσεις από τις οποίες -781- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Τι φταίει για την τραγωδία

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

  • 657 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 103 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 968 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 335 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 418 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 447 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
  • 887 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις