Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

15

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η ανακοίνωση της ΕΝΙ για την Κυπριακή ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση της ΕΝΙ για την Κυπριακή ΑΟΖ

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ η οποία θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντής της, η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ. Ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι συναντήθηκε σήμερα 25/3 στην Λευκωσία με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου […]

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ η οποία θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντής της, η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ.

Ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι συναντήθηκε σήμερα 25/3 στην Λευκωσία με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπόρεσε να κάνει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019.

Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχόμενος να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις