Αθήνα

°C

Τρίτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζητά η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Κατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής συνόδου κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση αλλά και η τήρηση των ανθρώπινων δικαιώματων και του κράτους δικαίου. Η πρωτοβουλία, την […]

Την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζητά η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής συνόδου κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση αλλά και η τήρηση των ανθρώπινων δικαιώματων και του κράτους δικαίου.

Η πρωτοβουλία, την οποία υπογράφει σύσσωμη η ελληνική αντιπροσωπεία έχει διακομματικό χαρακτήρα και την υπογράφει μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες.

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών –Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή- στις τουρκικές φυλακές, εκτός από την προφανή ανθρωπιστική της διάσταση, έχει και σημαντικές πτυχές που άπτονται των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των εγγυήσεων του κράτους δικαίου.

«Φορτισμένη» η Γεννηματά για τον πατέρα της (pic)

«Στόχος είναι η συλλογή όσο το δυνατόν ευρύτερης υποστήριξης από όλο το φάσμα των πολιτικών ομάδων που εκπροσωπούνται εδώ» δήλωσε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Με το κείμενο αυτό, όπως επισήμανε η κ. Καββαδία, τα μέλη της Συνέλευσης, υπενθυμίζουν στην Τουρκία την υποχρέωσή της να σέβεται και να τηρεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Επίσης, καλούνται όλα τα κράτη- μέλη του Συμβουλίου να σταθούν αλληλέγγυα με την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό. «Πράγματι, το Συμβούλιο της Ευρώπης -στο οποίο η Τουρκία είναι μέλος, σε αντίθεση με την ΕΕ- είναι ο κατεξοχήν ευρωπαϊκός οργανισμός επιφορτισμένος με την παρακολούθηση της τήρησης των υποχρεώσεων των ευρωπαϊκών κρατών σε αυτά ακριβώς τα πεδία» τονίζει η Ελληνίδα βουλευτής.

Και καταλήγει: «Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία και θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε για την τάχιστη δυνατή ευόδωση αυτών των προσπαθειών και για την επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις