Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Προσοχή: Το πολύ ντους κάνει… κακό!
PLUS

Προσοχή: Το πολύ ντους κάνει… κακό!

Εντύπωση προκαλεί νέα έρευνα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, το να κάνεις κάθε μέρα μπάνιο κάνει κακό στην υγεία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν πλένεσαι κάθε μέρα, αυξάνεις τον κίνδυνο μολύνσεων. «Το καθημερινό ντους αφυδατώνει το δέρμα. Έτσι δημιουργούνται ρωγμές και μπορεί να διεισδύσουν τα μικρόβια». Αυτό εξηγούν η Ελέιν Λάρσον, καθηγήτρια μολυσματικών Ασθενειών του πανεπιστημίου […]

Εντύπωση προκαλεί νέα έρευνα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, το να κάνεις κάθε μέρα μπάνιο κάνει κακό στην υγεία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν πλένεσαι κάθε μέρα, αυξάνεις τον κίνδυνο μολύνσεων. «Το καθημερινό ντους αφυδατώνει το δέρμα. Έτσι δημιουργούνται ρωγμές και μπορεί να διεισδύσουν τα μικρόβια».

Αυτό εξηγούν η Ελέιν Λάρσον, καθηγήτρια μολυσματικών Ασθενειών του πανεπιστημίου Κολούμπια και ο Μπάρντον Μίτσελ, καθηγητής Δερματολογίας του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Διαβάστε ακόμα

Είσαι single γιατί…

Μπορεί να εξαφανίζονται οι κακές οσμές, αλλά όχι τόσο τα βακτήρια. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το πολύ συχνό πλύσιμο αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στην επιφάνεια του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα καλά, μη παθογόνα βακτήρια του δέρματος που το προστατεύουν από την εισβολή των… κακών βακτηρίων, τα οποία προκαλούν τις μολύνσεις.

Μάλιστα, ο Μπάρντον Μίτσελ προτείνει να μην πλένει κανείς με σαπούνι ή αφρόλουτρο ολόκληρο το σώμα του, αλλά να επικεντρώνεται στα σημεία που συνήθως προκαλούν την κακοσμία, όπως οι μασχάλες και τα πόδια.

Ιδανικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να κάνει κανείς ντους μία ή δύο φορές την εβδομάδα. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις